11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Batrina Doamna“, pe tobogan

„Batrina Doamna“, pe tobogan

In Serie A, Milan a reusit sa recupereze sase puncte din cele opt care o desparteau de liderul Juventus in urma cu o saptamina, profitind de cele doua infringeri cu 0-1 ale echipei lui Fabio Capello, cu Sampdoria si la Palermo. „Nu ma asteptam sa ne apropiem asa de repede de Juve. Asta demonstreaza insa cit de echilibrat si imprevizibil este campionatul italian“, a spus Carlo Ancelotti dupa meciul cu Lazio, cistigat de „diavoli“ in prelungiri, prin golul marcat de Crespo. Fara Nedved (accidentat) si Del Piero, tinut din nou pe banca tot meciul, Juve nu a avut raspuns la golul lui Brienza din startul meciului din Sicilia, Palermo invingind meritat o echipa care nu si-a creat nici o ocazie clara de gol.


Dupa acest al doilea esec consecutiv, in tabara „Batrinei Doamne“ au inceput sa apara unele tensiuni. Aflat in rindul „azzurilor“ care astazi intilnesc Rusia in meci amical, portarul lui Juventus, Gianluigi Buffon, ii sfatuieste pe ceilalti bianconeri sa nu dramatizeze, trasindu-le drumul pe care trebuie sa-l urmeze pentru ca echipa sa cistige din nou: „Nu trebuie sa ne pierdem claritatea si calitatile. Din punct de vedere tehnic, Milan ar avea ceva in plus, inclusiv mai multe variante de pe banca de rezerve, dar noi avem alte atuuri pentru a cistiga campionatul. Noua nu ne trebuie decit spiritul de echipa provinciala, de echipa umila.“


„Doua etape au schimbat scenariul campionatului, dar trei zile negre nu trebuie sa faca sa dispara convingerile noaste. Este o experienta din care poti invata multe“, a completat goal-keeper-ul lui Juve. Desi cam de aceeasi parere a fost si directorul general al bianconerilor, Luciano Moggi, acesta i-a taiat-o scurt lui Buffon. „Ar face mai bine daca ar vorbi doar de echipa nationala“, a replicat Moggi, care nu face nici el o drama din cele doua infringeri ale lui Juventus: „Sintem tot pe primul loc, pina la proba contrarie, chiar daca raminem o echipa care poate fi batuta. O fluctuatie in rezultate poate fi admisa, dar aceasta nu trebuie sa depaseasca o anumita cota. Deocamdata, nu trebuie sa ne alarmam“.


„Creierul“ gruparii torineze a aruncat insa si o „sageata“ la adresa arbitrilor si a „celor care le place sa critice clasa «fluierasilor»“. „Cind se considera ca s-au facut favoruri lui Juve, se isca discutii chiar si in parlament, dar cind sint faze incerte tot timpul deciziile se iau impotriva noastra“, a mai spus Luciano Moggi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS