12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBayern München s-a desprins de Schalke 04

Bayern München s-a desprins de Schalke 04

Bavarezii au cistigat derbiul cu Bayer Leverkusen


Doua dintre cele trei reprezentante ale Germaniei in optimile Ligii Campionilor, Bayern München si Bayer Leverkusen, s-au intilnit simbata pe „Olympiastadion“ in derbiul etapei a 20-a din Bundesliga. Oaspetii veneau dupa doua victorii in primele runde ale returului si se puteau apropia la trei puncte de bavarezi in cazul unei victorii. Avindu-i in teren pe Lucio, Ze Roberto si Ballack, care jucau in urma cu trei ani finala Ligii Campionilor in tricoul lui Leverkusen, Bayern a deschis scorul printr-un penalti transformat de olandezul Makaay, iar tinarul peruvian Guerrero a inchis tabela. Veteranul Mehmet Scholl (de 34 de ani) nu a fost disponibil pentru acest meci, dar a avut un motiv de bucurie, deoarece managerul Uli Hoeness a anuntat ca ii va prelungi contractul pentru inca un sezon.


Acelasi lucru l-a facut si portarul de rezerva al nationalei Germaniei, Timo Hildebrand, care si-a prelungit cu doi ani intelegerea cu Stuttgart. Goal-keeper-ul de 25 de ani nu trece printr-o perioada fericita cu echipa sa, care a obtinut doar un punct pe teren propriu in ultimele doua etape, simbata fiind tinuta in sah de Kaiserslautern, care a egalat desi se afla in inferioritate numerica. Nici Schalke nu se poate lauda cu o performanta stralucita in etapa a 20-a, remizind in fata celei mai slabe echipe pe teren propriu, Hansa Rostock. Gazdele au fost aproape de a obtine prima victorie acasa din acest campionat, dar brazilianul Ailton a punctat in ultimul minut pentru echipa din Gelsenkirchen.


In clasamentul golgheterilor conduce detasat viitorul adversar al României, atacantul slovac Marek Mintal (Nürnberg), cu 14 goluri, urmat de sud-africanul Delron Buckley (Arminia) si Miroslav Klose (Werder), cu cite 11 reusite.


Rezultate inregistrate in etapa a 20-a a campionatului german: Bayern München – Bayer Leverkusen 2-0 (Makaay ’45-p, Guerrero ’68), FC Nürnberg – Hamburg SV 1-3 (Vittek ’82 / Takahara ’30, ’53, Lauth ’90), FSV Mainz – Hertha Berlin 0-3 (Basturk ’27, ’73, Neuendorf ’68), Hannover 96 – Borussia Dortmund 1-3 (Krupnikovic ’73-p / Koller ‘6, Ricken ’30, ’50, Hansa Rostock – Schalke 2-2 (Prica ’65, Arvidsson ’73 / Sand ’25, Ailton ’90), Stuttgart – Kaiserslautern 1-1 (Kuranyi ’14 / Engelhardt ’60), Bochum – Arminia Bielefeld 1-1 (Madsen ’19-p / Buckley ’29). Meciurile Wolfsburg – Werder si Mönchengladbach – Freiburg s-au jucat aseara.


In clasament conduce Bayern (41 p), urmata de Schalke 04 (38 p), Stuttgart (35 p), Hertha (33 p) si Leverkusen (32 p).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS