18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Voi da tot ce pot pentru Siena“

„Voi da tot ce pot pentru Siena“

Alin Stoica, mijlocasul român care a semnat la inceputul acestei saptamini pentru echipa italiana AC Siena, a spus la sosirea in Peninsula ca a visat mereu sa joace in Italia. „Incerc sa ma adaptez din mers, sint gata sa joc pentru Siena. Este o sansa mare pentru mine sa evoluez in Italia“, a spus Stoica, pus pe liber de FC Bruges la sfirsitul anului trecut. „In ultima perioada, dupa ce am plecat din Belgia, m-am antrenat in România (n.r. – cu FC National). Ma simteam bine la Bruges, dar mereu am visat sa joc in Italia, iar acum a venit si ocazia“, a completat Alin Stoica.


Mijlocasul de 25 de ani a mai spus despre situatia sa actuala: „Am nevoie de putin timp pentru a ma adapta, dar din punct de vedere fizic stau bine, iar daca antrenorul are nevoie de mine ii stau la dispozitie. Sper sa revin cu aceasta ocazie si la echipa nationala. Mereu am fost in preajma echipei nationale, dar depinde cum voi juca in Italia. Daca voi juca bine la Siena, convocarea la nationala va veni ca o consecinta“. Alin Stoica a evoluat timp de opt ani in Belgia, de la virsta de 16 ani, cind s-a transferat de la Steaua la Anderlecht, cu care a cistigat un titlu de campion, in 2001.


Internationalul român a precizat ca prefera sa joace pe postul de mijlocas ofensiv: „Mi-au placut intotdeauna jucatorii de geniu, ca Totti si Ronaldinho. Tatal meu, Tudorel, a fost un mare jucator al Stelei, tot mijlocas si el, cistigând Cupa Campionilor Europeni in 1986 si disputind finala in 1989, cu Milan, asa ca am avut in familie un model care sa ma inspire. Sper sa ajung si eu la acest nivel.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS