13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Doria“ a relansat Serie A

„Doria“ a relansat Serie A

Juventus si AC Milan, echipele care se bat pentru titlu in campionatul italian, fac pe rind pasi gresiti in aceasta perioada. Dupa ce echipa lui Ancelotti a pierdut duminica trecuta pe teren propriu, contra Bolognei, liderul Juventus a comis-o in etapa intermediara de miercuri, cedind cele trei puncte Sampdoriei si permitind echipelor milaneze sa se apropie la cinci, respectiv 12 puncte. Si asta chiar sub privirile tehnicianului lui Real Madrid, Wanderley Luxemburgo, care si-a urmarit adversara din optimile Ligii Campionilor.


Genovezii au aplicat pe „Delle Alpi“ aceeasi tactica structurata de Novellino si pentru meciul cu Inter, bazata pe o defensiva riguroasa si contraatacuri rapide, purtate prin devierile lui Rossini si sprinturile lui Flachi. De aceasta data, tehnicianul lui „Samp“, Walter Novellino, a fost scutit de un final de meci de infarct, precum cel de pe „San Siro“, cind Inter a cistigat cu 3-2, desi era condusa cu 0-2 in minutul 87. „Nu m-am temut ca se va repeta istoria meciului cu Inter, deoarece i-am vazut pe jucatorii mei mult mai calmi si mai atenti. Doar Ibrahimovici ne-a mai dat emotii in repriza secunda“, a spus dupa meci Novellino, care s-a angajat serios in lupta pentru locurile de Liga Campionilor.


Capello il asteapta pe Mutu


„Am facut ceea ce trebuia ca sa ajungem la poarta adversa, dar nu am marcat, asa ca nu am multe de reprosat jucatorilor. Asa e fotbalul. Data trecuta a pierdut Milan, acum noi, campionatul se joaca pina in ultima etapa“, a afirmat Fabio Capello. Intrebat despre ineficacitatea atacantilor sai, Trezeguet, Del Piero si Ibrahimovici, folositi simultan in repriza secunda, si despre noul juventin Mutu, antrenorul lui Juve a precizat: „L-am achizitionat pe Mutu chiar daca este suspendat, dovada ca mi l-am dorit. Românul dribleaza bine, are sut puternic si este un executant de temut al loviturilor libere. Va intra in concurenta cu ceilalti atacanti pe care ii avem si acest lucru ma bucura, pentru ca voi avea de unde sa aleg“.


De altfel, singurul motiv de sarbatoare pe „Delle Alpi“ a fost prezenta in tribune a lui Adrian Mutu, aplaudat la scena deschisa de suporterii torinezi. „L-au sarbatorit pe Mutu“, a titrat site-ul Calciomercato, care a notat ca atacantul român si-a continuat aventura la Juventus. „Dupa antrenamentul de dimineata, Mutu a fost miercuri seara in tribune pentru a vedea meciul cu Sampdoria. Românul a dat autografe si a fost aplaudat de suporteri“, a notat sursa citata.


Zoff este pe faras


Milan a razbunat infringerea din tur in fata Messinei si le-a acordat sicilienilor o lectie severa pe „San Filippo“. Tomasson si Crespo au realizat cite o „dubla“, facindu-i uitati pe Sevcenko si Inzaghi, iar Pirlo si-a permis sa rateze un penalti. Inter a obtinut a doua victorie consecutiva si ameninta cele doua candidate la titlu. Martins si Vieri sint in mare forma, iar Mancini pare decis sa-l tina pe banca pe Adriano etapa viitoare, cind este programata revenirea brazilianului dupa accidentare. Chiar daca a beneficiat de aportul achizitiei de marca Bojinov, Dino Zoff a inregistrat a treia infringere consecutiva pe banca Fiorentinei si se afla aproape de demitere. Oficialii de pe „Artemio Franchi“ se gindesc serios la a treia schimbare de antrenor a sezonului, in calcul fiind luat chiar Emiliano Mondonico, cel care a inceput campionatul la „Viola“.


Lecce a scos un egal cu Roma pe teren prorpriu, dupa ce ramasese in zece jucatori, capitanul Ledesma fiind eliminat. Fara atacantii pe care a contat pina acum, Bojinov, Bjelanovic si Babu, Zeman a trimis in teren o „tripleta“ inedit, Konan-Vucinic-Pinardi, iar muntenegreanul Vucinic a marcat a saptea oara in acest sezon.


In conditiile in care Bologna lui Vali Nastase a jucat aseara, cu Parma, pe teren propriu, nici unul dintre ceilalti trei fotbalisti români din Serie A, Mutu (Juventus), Chivu (AS Roma) si A. Stoica (Siena) si nu a evoluat in etapa a 22-a.


Rezultate inregistrate in etapa a 22-a: Fiorentina – Palermo 1-2 (Miccoli ’71 / Lupatelli ’57 – aut., Gonzalez ’70), Inter Milano – Atalanta 1-0 (Martins ’32), Juventus – Sampdoria 0-1 (Diana ’34), Lazio – Brescia 0-0, Lecce – AS Roma 1-1 (Vucinic ’79 / Giacomazzi ’49 – aut.), Livorno – Reggina 1-1 (Vidigal ’85 / Paredes ’14), Messina – AC Milan 1-4 (Zampagna ’33 / Crespo ‘9, 64, Tomasson ’18, ’90), Siena – Cagliari 2-2 (Chiesa ‘4, Flo ’37 / Lopez ’58, Bianchi ’86), Udinese – Chievo 3-0 (Jankulovski ’47, Moro ’52 – aut., Iaquinta ’82).


In clasament, Juventus (50 p) este urmata de AC Milan (45 p), Inter (38 p), Udinese (37 p), Sampdoria (35 p) si AS Roma (34 p).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS