15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlungat din Craiova, Badoi a ajuns la nationala!

Alungat din Craiova, Badoi a ajuns la nationala!

La inceputul acestei saptamini, selectionerul Victor Piturca a definitivat lotul pe care il va deplasa in Cipru pentru partida amicala cu Slovacia, programata miercurea viitoare. Acest meci, primul din noua era Piturca, se va desfasura la Larnaca, de la ora 17.00, pe stadionul „GSZ“. Pentru acest test cu Slovacia, „Piti“ a convocat 12 jucatori din campionatul intern, printre care si mijlocasul Universitatii Craiova, Mihaita Plesan, revenit la prima reprezentativa dupa aproape noua luni de absenta.


Noutatile din campionatul intern sint rapidistul Valentin Badoi si atacantul Sportului, Gigel Bucur. Badoi a fost legitimat la Universitatea, dar a fost indepartat din Craiova (?!), iar Gigel Coman a fost foarte dorit de Sorin Cirtu. Badoi a fost transferat de la Turris Turnu Magurele la Universitatea in vara lui 1998 si a evoluat doar la echipa de tineret, apoi s-a renuntat la el.


Jean Nitulescu, fost presedinte executiv al Universitatii in acea perioada, a spus: „Badoi este fotbalist, iar alungarea lui de la Universitatea, in 1999, consider ca a fost o greseala. Eram presedinte executiv la Universitatea, dar nu puteam lua decizii in privinta jucatorilor decit dupa ce aveam acceptul antrenorilor. Eu doar l-am adus pe Badoi la Craiova. Universitatea a jucat un amical, la Turnu Magurele, cu echipa gazdelor, Turris, 2-2. A fost un amical cu Turris si la Craiova. Badoi ne-a marcat doua goluri, unul din actiune, celalalt dintr-o lovitura libera. Deja se interesase si Rapidul de el, dar fostul prefect al Teleormanului, Liviu Dragnea, apropiat Universitatii, ni l-a recomandat noua. I-am luat dezlegarea si l-am legitimat, prin august 1988, la Universitatea. Pentru inceput, l-am trimis sa joace la tineret, urmind ca apoi antrenorii sa decida. Era sezonul 1998/1999. Dupa vreo doua luni de jocuri din turul campionatului, antrenorul echipei de tineret al Universitatii l-a indepartat din lot. L-am readus, dar dupa vreo trei-patru etape din retur, iarasi s-a renuntat la el. A fost legitimat apoi de divizionara A FCM Bacau, de unde a ajuns la Rapid, iar acum in lotul national.“


Nae Tilihoi, antrenorul de atunci al Universitatii – tineret, unde a jucat Badoi, a afirmat: „Imi amintesc de Badoi, mi l-a adus, daca nu ma insel, Jean Nitulescu. A jucat la tineretul Universitatii aproape un sezon… Cine i-a zis lui Badoi sa plece de la Craiova? Nu mai tin minte cine nu l-a acceptat…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU