14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Vreau jucatoare cu mentalitate nordica“

„Vreau jucatoare cu mentalitate nordica“

Gheorghe Tadici, noul antrenor al nationalei feminine de handbal, a spus ca nu va face foarte multe schimbari in echipa care s-a clasat pe locul al saptelea la CE 2004 din Ungaria. „Nu voi face schimbari, de dragul schimbarilor. Poarta la echipa nationala este deschisa si la intrare si la iesire“, a spus Tadici.


Conform obiectivului stabilit de FRH, echipa României nu lupta pentru o medalie la CM 2005, CE 2006 sau la CM 2007, ci are ca obiectiv principal calificarea la JO 2008, care se poate obtine la turneul final al Mondialelor din 2007. „Ne dorim o medalie, dar trebuie sa tinem seama de diminuarea valorica a campionatului intern de la an la an, a exodului de jucatoare catre alte tari, in timp ce cluburile scolare produc tot mai putin“, a spus Tadici.


In privinta selectiei jucatoarelor, noul antrenor al reprezentativei României sustine ca se va consulta cu Comisia Tehnica din cadrul FRH. „In mod sigur voi fi impartial. Voi consulta in acest sens Comisia Tehnica. Voi chema la lot jucatoarele care vor acest lucru. Vreau ca jucatoarele chemate la lot sa vina cu o alta mentalitate, una nordica, dornice sa obtina rezultate, indiferent daca provin din campionatul intern sau din strainatate“, a spus Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS