20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta a remizat cu WIT Georgia

Stiinta a remizat cu WIT Georgia

Craiovenii au condus cu 1-0, prin golul marcat de Plesan, insa gruzinii au egalat cu sase minute inainte de finalul partidei


Doar sase minute i-au lipsit Universitatii Craiova pentru a obtine prima victorie in turneul de pregatire din Antalya. In cel de-al doilea meci amical, desfasurat pe un teren din localitatea Gundogdu, la 35 de kilometri de Belek, Stiinta a incheiat la egalitate, 1-1 cu formatia WIT Georgia, ocupanta locului al patrulea in campionatul gruzin.


Claudiu Dragan a fost unul dintre cei mai activi jucatori ai Stiintei in prima parte, dar a ratat toate ocaziile de care a beneficiat. Daca in minutul zece portarul advers i-a suflat mingea ex-dinamovistului in ultima clipa, dupa pasa lui Vigariu, in minutul 30 Dragan a ratat monumental, se la trei metri, reluind cu capul pe linga poarta goala, in urma centrarii lui Lutu. Cealalta noutate a Stiintei din aceasta iarna, Bordeanu, si-a incercat sutul in minutul 17, dar nu i-a dat mari emotii goal-keeper-ului georgian.


Dupa 35 de minute de joc, Mihaita Plesan a deschis scorul. El a reluat cu capul de la opt metri in dreapta portarului, valorificind centrarea lui Vigariu. In ultimul minut al primei reprize, internationalul craiovean a trecut pe linga majorarea avantajului, dar sutul sau din lovitura libera de la 18 metri a nimerit transversala si apoi a ricosat in afara terenului. Singura ocazie de gol a gruzinilor in primele 45 de minute s-a consemnat in minutul 26, dar Guso a deviat peste poarta lobul unui atacant advers.


La pauza, Badea a efectuat mai multe schimbari, iar jocul echipei a avut de suferit, oltenii nemaireusind sa ajunga la fel de usor si de des la poarta adversa precum in prima repriza. Pe fondul unui joc echilibrat, egalarea s-a produs in minutul 84, Gvelisiani sutind plasat, de la zece metri, in dreapta lui Guso.


Antrenorul Universitatii a folosit urmatorii jucatori: Guso – Buhus (’46, L. Dobre), Moti (’46, Daouda), Jovanovic (’46, Feleaga), Bordeanu – Vigariu (’60, Dananae), Plesan, Papura (’46, Murgan), Lutu (’46, Calin) – Stoianof (’46, Borbely), Dragan (’46, I. Iordache).


In asteptarea banilor de la Dinel Staicu pentru eliberarea „cartii verzi“, sirbul Borislav Stevanovic a efectuat doar o alergare usoara, alaturi de Zeno Bundea, Marius Iordache (ambii nerefacuti in urma unor accidentari) si Augustin Calin (nepus inca la punct cu pregatirea).


In principiu, astazi, de la ora 15.00, Universitatea ar trebui sa intilneasca echipa secunda a lui SV Hamburg, dar atit ora de disputare, cit si adversarul erau incerte aseara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS