17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu e un capat de tara“

„Nu e un capat de tara“

Demisia celor mai titrati antrenori români a provocat reactii diverse in lumea sportului, mai multe personalitati pronuntindu-se in privinta acestui „soc“ al gimnasticii românesti. Astfel, fosta gimnasta Andreea Raducan a afirmat ca nu trebuie sa se dramatizeze si sa se faca un capat de tara pe marginea demisiei antrenorilor lotului feminin de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang. „Sper ca gimnastica româneasca sa mearga mai departe. Daca asa au hotarit, trebuie sa le respectam decizia“, a precizat Andreea Raducan, care
s-a retras din activitatea competitionala dupa ce a fost implicata intr-un scandal de dopaj la JO de la Sydney, in anul 2000.


Tripla campioana olimpica de la Atena, gimnasta Catalina Ponor, anuntase ca in cazul in care antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang vor pleca de la lotul national de gimnastica va pleca si ea. „Nu stiu ce voi face in continuare. Nu m-am gindit la cum vor fi perfomantele mele fara antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang. Eu voi incerca din tot sufletul sa ii fac sa ramina, ca sa fim din nou o familie unita, cum am fost pina acum“, a spus Ponor.


Gimnasta sustine ca vina cea mai mare pentru declansarea acestui scandal o poarta presa. „Probabil presa a fost pe primul loc, deoarece a declansat acest scandal. Nu cred ca a fost vorba de un complot“, a subliniat Catalina Ponor.


Presedintele Federatiei Române de Box, Rudel Obreja, considera ca România trebuie sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a-i pastra pe cei doi antrenori. Intrebat ce parere are despre procentele pe care sportivele le acordau celor doi antrenori, Obreja a spus: „Daca partile s-au inteles, nu mai este nevoie de o hirtie pentru ca «gentlemen agreement» functioneaza in toate tarile civilizate din lume“.


Primul-ministru al României, Calin Popescu Tariceanu, a spus ca demisia lui Octavian Belu si a Marianei Bitang este o pierdere pentru sportul românesc. „Pentru sportul românesc si pentru gimnastica este, intr-adevar, o pierdere. Cred ca rolul autoritatilor sportive, al Comitetului Olimpic si Sportiv Român si al Agentiei Nationale pentru Sport este sa-i faca sa revina asupra demisiei“, a completat Tariceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS