12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJuve a scapat de suflarea „diavolilor“

Juve a scapat de suflarea „diavolilor“

Duelul de la distanta dintre Juventus si Milan pentru titlul de campioana si-a consumat duminica a noua runda, din care invingatoare a iesit tot gruparea torineza. Dupa ce in urma cu o saptamina se distantase la cinci puncte de milanezi, „Batrina Doamna“ a mai pus inca trei puncte intre ea si „diavoli“, dupa ce s-a impus la Bergamo, iar rivalii au pierdut acasa, cu Bologna.


In fata ultimei clasate din Serie A, Juve nu a avut prea mari probleme. Cite un gol pe repriza si Atalanta a fost KO, piemontezii luindu-si astfel si revansa dupa ce fusesera eliminati de bergamasci din Cupa Italiei.


Capello l-a preferat pe Olivera in locul lui Nedved (accidentat), iar acesta a si marcat intr-un moment in care gazdele incepusera sa emita pretentii. Emerson a recuperat o minge la centrul terenului, i-a pasat uruguayanului, iar acesta l-a lobat pe Calderoni de la 20 de metri (’22).


Del Piero a intrat si a marcat


Victoria lui Juve la Bergamo i se poate insa atribui, in mare parte, lui Alex Del Piero. Jucatorul pentru care fanii torinezi au cerut plecarea lui Capello, pentru ca nu prea mai prinde primul „11“, a intrat si a marcat. „Pinturicchio“ i-a luat locul lui Ibrahimovici, extrem de nervos in acest joc (’61), iar in minutul 80 a transformat precis un penalti obtinut de Camoranesi. Reusita sa s-a dovedit decisiva, pentru ca Juve a incasat in prelungiri un gol copilaresc: Thuram a pasat inapoi spre Buffon, dar mingea a trecut pe sub piciorul portarului torinez si a intrat in poarta. „Sint multumit ca Del Piero a reusit sa marcheze. Este un foarte bun executant al penaltiurilor, de aceea l-am si introdus pe teren“, a afirmat dupa meci tehnicianul Capello, care promisese inaintea partidei ca Alex va fi surpriza placuta.


Locatelli a ingropat Milanul


Episodul Livorno, pe care fanii Milanului sperau sa-l uite cit mai repede, s-a repetat duminica pe „San Siro“, de data aceasta cu Bologna in rolul „calaului“. Trupa lui Ancelotti a suferit a doua infringere consecutiva, pierzind serios teren in lupta pentru „lo scudetto“ cu Juventus. Chiar daca au evoluat mai bine decit au facut-o la Livorno, „diavolii“ au fost din nou luati prin surprindere de adversari. Dupa ce Dhorasoo a marcat printr-un voleu din marginea careului, insa arbitrul De Santis l-a anulat pentru un fault al francezului, gazdele au mai irosit alte ocazii de a marca. Dar golul a picat in poarta Milanului, la primul contraatac serios al Bolognei. O combinatie ca la carte intre Locatelli si cel mai bun jucator al CE 2004, grecul Zagorakis, l-a pus pe italianul dorit de si Hagi la Galata in postura de a inscrie, iar sutul sau la coltul lung nu i-a lasat nici o sansa lui Dida (’27). Ramasi si fara Sevcenko, accidentat in minutul 40, milanezii au alergat degeaba dupa egalare, pentru ca apararea Bolognei, compartiment unde ex-dinamovistul Vali Nastase a fost pe pozitii tot meciul, a rezistat.


Ancelotti: „Ne lipseste precizia“


Esecul cu Bologna l-a pus pe ginduri pe Carlo Ancelotti: „Trebuie sa ne dam seama de ce nu marcam si nu sintem mai siguri in faza de finalizare. Opt puncte incep sa devina deja prea mult, dar continuam sa credem, pentru ca mai sint destule etape.“ Tehnicianul „diavolilor“ a analizat si jocul elevilor sai. „Am creat o presiune constanta, dar ei s-au inchis bine dupa ce au marcat, iar noua nu ne-au mai ramas decit suturile de la distanta. In acest moment ne lipseste precizia. Trebuie sa jucam mai mult in viteza. Sintem o echipa mare, nu ne-am schimbat, dar avem unele probleme la finalizare. Trebuie sa ne concentram mai mult asupra golului si cu asta basta“, a incheiat Ancelotti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS