20.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCapello „pensioneaza“ vechea garda a lui Juve

Capello „pensioneaza“ vechea garda a lui Juve

Rivalitatea dintre actualul tehnician al lui Juventus, Fabio Capello, si ilustrul sau predecesor, Marcello Lippi, este tot mai mare. Nu numai in tribune, unde o parte dintre suporteri si-au declarat deja atasamentul fata de actualul selectioner al Italiei, dar si in ceea ce priveste faptele concrete. Din echipa inchegata de Lippi in urma cu citiva ani a mai ramas foarte putin. Ferrara, Montero, Iuliano, Tudor, Tacchinardi, pina si Del Piero nu se mai vad aproape deloc. Primii patru nu au fost folositi mai deloc, Tacchinardi este cam in aceeasi situatie, iar, in ceea ce-l priveste pe Del Piero, lucrurile sint clare. Fostul simbol al bianconerilor nu mai este de fapt un simbol, cel putin in mintea lui Capello, care si la Roma a demonstrat ca isi poate impune personalitatea puternica.


Cu Alex Del Piero antrenorul incearca un fel de terapie de soc, tinindu-l adesea pe banca de rezerve si introducindu-l sa joace citeva fragmente din meciuri, cu speranta ca jucatorul sa isi revina si sa fie din nou elementul decisiv al echipei.


Juventus are acum nume noi, in primul rind Ibrahimovic, pe care Capello l-a dorit inca din perioada cind o antrena pe Roma, dar si Emerson, adus in „valiza“ de tehnician, dupa ce a plecat de la formatia giallorossa. Restul au facut parte si din ultimul Juve al lui Marcello Lippi, adica Buffon, Zambrotta, Nedved, Thuram si Trezeguet. Viitorul il reprezinta insa Mutu, sau, poate, Antonio Cassano, un alt copil de suflet al lui Fabio Capello.


La Juventus, continua totusi miscarile de trupe. Dupa Nicola Legrottaglie, care a trecut la Bologna, si Mark Iuliano, cedat la Mallorca, si croatul Igor Tudor paraseste Torino. Fundasul a fost cedat la Siena, sub forma de imprumut. La categoria miscari de trupe mai pot fi trecute si sosirile lui Mutu si Nonda. Daca pentru Mutu se incearca transferul pina pe 31 ianuarie, din iunie, va sosi la Juventus si atacantul Shabani Nonda, care va fi adus gratis de la Monaco, dupa ce ii va expira contractul cu gruparea franceza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS