22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlesan ar putea juca impotriva Slovaciei

Plesan ar putea juca impotriva Slovaciei

Federatia Româna de Fotbal (FRF) a anuntat ieri lista jucatorilor din campionatul intern care ar putea fi convocati de selectionerul Victor Piturca pentru amicalul cu Slovacia, care se va disputa pe 9 februarie, de la ora 17.00, pe stadionul „GSZ“ din Larnaca. Printre acestia se numara si mijlocasul Universitatii Craiova, Mihaita Plesan.


Cei 26 de selectionabili sint urmatorii: Stelea (Dinamo), M. Popa („Poli“ AEK), M. Tudor (Steaua) – portari; Ogararu, M. Radoi, S. Ghionea, P. Marin (toti de la Steaua), Badoi (Rapid), Pascovici (Constanta) – fundasi; Fl. Petre (Dinamo), D. Munteanu, S. Paraschiv, N. Dica (toti de la Steaua), Maldarasanu, Aliuta (ambii de la Rapid), Plesan (Universitatea), T. Balan (Sportul), Caramarin („Poli“ AEK), Cristocea (Farul Constanta) – mijlocasi; Danciulescu, Cl. Niculescu (ambii de la Dinamo), Oprita, Neaga (ambii de la Steaua), D. Niculae, S. Ilie (ambii de la Rapid Bucuresti) si Bucur (Sportul) – atacanti.


Dintre acesti 26 de jucatori, in lotul care va face deplasarea in Cipru, vor fi retinuti 14, numele acestora urmind sa fie anuntate pe 31 ianuarie.


„Nu exista titulari la echipa nationala“


Selectionerul reprezentativei de fotbal a României, Victor Piturca, a sustinut ieri o conferinta de presa in care a vorbit despre „stranierii“ pe care i-a convocat pentru amicalul cu Slovacia, dar si despre fotbalistii care nu au intrat in vederile sale. Cei opt „stranieri“ convocati de Piturca pentru aceasta partida sint urmatorii: Iencsi (Spartak Moscova), V. Nastase (Bologna), Rat (Sahtior Donetk), Ghioane (Dinamo Kiev), Gilca (CF Almeria), Pancu (Besiktas Istanbul), Ad. Ilie (FC Zürich) si Mitea (Ajax Amsterdam).


Piturca a afirmat ca va incerca sa aduca la lot doar jucatori care evolueaza ca titulari la echipele lor de club. „Voi incerca sa aduc la nationala doar jucatori care evolueaza titulari la echipele lor de club. Este important ca jucatorii convocati sa fie titulari. Este greu sa aduci fotbalisti care nu joaca si sa le ceri randament maxim la echipa nationala. Se pot face si exceptii, mai ales la jucatorii de valoare, s-au facut si inainte, spre exemplu cu Mutu. Oricum, nu exista jucatori titulari la echipa nationala“, a declarat selectionerul României.


„Marius Niculae nu trebuie fortat“


Tehnicianul tricolorilor a mentionat ca ar fi contat pentru aceasta actiune pe toti internationalii români care sint accidentati sau suspendati: Bogdan Lobont, Flavius Stoican, Ionel Ganea, Cristian Chivu, Adrian Mutu si Ciprian Marica. „In loc sa-si revina cei accidentati mai de mult, au aparut altii. Sint si jucatori care nu evolueaza la echipele lor, precum Contra sau Marius Niculae. Pe acesta din urma regret ca nu l-am putut convoca, desi este un jucator de valoare, de care echipa nationala are nevoie. Are insa opt-noua luni de inactivitate si consider ca nu trebuie fortat, ar putea recidiva. Am renuntat si la Florin Cernat pentru aceasta actiune, un alt regret al meu fiind Lucian Sinmartean, care imi place mult, insa nu joaca la Panathinaikos“, a comentat Piturca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS