12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta i-a pierdut ieri pe Gane si pe Bastina

Stiinta i-a pierdut ieri pe Gane si pe Bastina

Inaintea unui retur in care obiectivul este salvarea de la retrogradare, lotul Universitatii Craiova s-a subtiat numeric si valoric. Au venit Papura, Dragan si Bordeanu, dar au fost pierduti Frunza, Njock si Mircea Ilie, carora li s-au adaugat ieri Gane si Bastina.


Contractul lui Gane cu Universitatea fusese reziliat prin denuntarea unilaterala de catre jucator, cu incepere de la 25 ianuarie. „Jerry“ a fost suspendat ieri de Comisia Federala pentru Statutul Jucatorului pentru zece etape, deoarece nu a fost prezent la audieri si nu a adus argumente pentru denuntarea contractului. De asemenea, Gane a fost obligat sa plateasca gruparii craiovene 20.000 de dolari, reprezentind jumatate din suma primita din contract in cele trei luni cit a jucat pentru Universitatea. Sanctiunea va intra in vigoare din momentul in care jucatorul va semna cu o alta echipa.


„De unde atita rautate din partea Stiintei?“


Ionel Gane a afirmat ieri ca impresarul sau a achitat 20.000 de dolari pentru ca el sa devina jucator liber, dar s-a declarat nemultumit de suspendarea primita. „Nu inteleg de unde atita rautate din partea Craiovei. Voi face apel si sper sa se renunte la suspendare, deoarece am dreptate“, a spus „Jerry“, care nu a exclus totusi posibilitatea de a juca din nou la Universitatea, dar ia in considerare si alte oferte de la echipe din România.


„Nu stiu ce voi face. Este adevarat si ca sint in tratative cu citeva formatii din Elvetia. Este posibil sa joc acolo, dar nimic sigur deocamdata. Este normal ca suspendarea sa nu fie valabila in cazul in care voi juca in strainatate“, a adaugat atacantul oltean.


Bastina este distrus


Un alt jucator pe care Pavel Badea nu se va putea baza in returul campionatului este Eugen Bastina, a carui accidentare din tur a recidivat. Examenul RMN efectuat de mijlocasul de 32 de ani a relevat o noua ruptura musculara, care il face indisponibil pentru efort cel putin trei luni de zile, dar recuperarea ar putea dura aproximativ o jumatate de an.


„Sint bulversat, nu stiu ce sa ma fac. Cred ca l-am suparat cu ceva pe «Barbos», pentru ca nu inteleg cum s-au legat de mine aceste ghinioane. Am facut pregatirea la munte, piciorul a rezistat si aveam mari sperante pentru retur. Am refuzat oferta Otelului, deoarece speram sa ma revansez fata de Universitatea si sa ne indeplinim obiectivele din retur. Insa, in meciul de la Vilcea mi-a alunecat piciorul in spate si a trosnit. Am stiut ca este ceva grav“, a spus ieri Eugen Bastina.


Mijlocasul venit de la Zimbru Chisinau spera sa aiba parte in continuare de intelegere din partea conducerii Universitatii, el mai fiind legat prin contract inca un an si jumatate de gruparea din Banie. „Vreau sa port o discutie cu Badita si cu domnul Staicu si sa ne intelegem intr-un fel. Nu este convenabil nici pentru ei sa plateasca un jucator pe care nu il folosesc, dar si eu trebuie sa traiesc, am o familie de intretinut. Am peste 30 de ani si trebuie sa ma gindesc la viitorul baiatului meu“, a adaugat Bastina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS