21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Alarma cu bomba la Scoala nr. 38 Craiova


Un barbat necunoscut a sunat joi seara, in jurul orei 21.30, la centrala telefonica a Serviciului de Telecomunicatii Speciale, pe numarul de urgente 112, pentru a anunta ca la Scoala nr. 38 din Craiova a fost amplasata o bomba. La fata locului s-au deplasat imediat specialistii grupei pirotehnice din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Dolj, impreuna cu cei ai Sectiei Pirotehnice din cadrul Serviciului Român de Informatii, care au scotocit intreaga scoala, fara sa gaseasca insa colete, dispozitive sau materiale explozive. Politia continua cercetarile pentru identificarea autorului acestei false alarme cu bomba, prinderea lui fiind doar o chestiune de timp, deoarece apelarea pe numarul 112 face posibila identificarea instantanee a apelantului, indiferent daca suna de la un post telefonic fix sau mobil. Autorul glumei proaste risca o pedeapsa cu inchisoarea intre cinci si 20 de ani, caci alarma falsa cu bomba este asimilata de legislatia româneasca cu actiunile teroriste.


Doi hoti au furat, din greseala, o substanta radioactiva


Doi hoti din Rovinari, judetul Gorj, au sustras, din greseala, dintr-o masina parcata pe strada, o substanta radioactiva foarte periculoasa. Ovidiu Ghidanac, de 21 de ani, si B.I., de 16 ani, fara ocupatie si cu antecedente penale, au spart geamul de la usa unei autoutilitare apartinind Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Dulubei“ din Bucuresti, din care au sustras un aparat de control care continea o substanta radioactiva, precum si bunurile soferului. In urma cercetarilor, politistii i-au identificat pe cei doi autori ai furtului si au recuperat toate bunurile, inclusiv aparatul de control. Acestia sint cercetati in stare de libertate pentru furt calificat, distrugere si nerespectarea regimului materialelor nucleare si a altor materii radioactive.


Ginerele si-a batut soacra pina i-a rupt sternul


O femeie din Craiova a ajuns marti seara la spital dupa ce a fost batuta cu cruzime de ginerele ei.Elena Tecu, de 55 de ani, a fost internata in Clinica de Chirurgie Toracica a Spitalului de Urgenta Craiova, cu diagnosticul politraumatism, fractura de stern. Femeia povesteste ca a fost batuta de ginerele ei, Constantin Boncea, de 43 de ani, in momentul in care a incercat sa intervina in apararea nepoatei de 14 ani, pe care barbatul, intr-o criza de furie, a incept sa o loveasca cu capul de pereti.„Am sarit sa o apar pe biata fata. Ginerele meu m-a trintit la pamint, mi-a pus genunchiul pe piept si a incercat sa-mi bage pe git un lemn de la soba“, a povestit Elena Tecu.Femeia sustine ca ginerele ei, angajat al Serviciului de Salubritate Craiova, este un individ deosebit de violent, caruia ii face placere deosebita sa-si chinuiasca familia, in special dupa ce consuma bauturi alcoolice.Cazul se afla si in atentia politistilor de la Sectia 1, care au inceput investigatiile la solicitarea victimei. Dupa cele intimplate marti, sotia lui Boncea a parasit locuinta conjugala, luindu-si si fiica cu ea, dupa cum a mentionat Elena Tecu.


Doljul cere fonduri de la guvern pentru combaterea invaziei de rozatoare


Administratia doljeana a anuntat ca va cere fonduri de la Ministerul Agriculturii pentru combaterea rozatoarelor, deoarece in prezent se confunta cu o adevarata invazie de soareci in culturi. Ultimele rapoarte arata ca peste 20.000 de hectare de culturi din sudul judetului sint afectate de rozatoare. Pe 7,7 mii de hectare nivelul de populare este inalt (11-25 de colonii pe hectar), mediu (sase, zece colonii) – pe 9,4 mii de hectare, si mai scazut (cinci colonii) – pe 3,2 mii de hectare. „Nu am calculat inca fondurile necesare, deoarece suma depinde de tipul de solutie folosita pentru combaterea daunatorilor, dar vom cere fondurile necesare de la Ministerul Agriculturii“, a declarat prefectul de Dolj, Nicolae Giugea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS