14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLeBron James a reusit „triple double“

LeBron James a reusit „triple double“

Baschetbalistul LeBron James de 20 de ani, a devenit cel mai tinar jucator din istoria Campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA) care a reusit o „tripla dubla“ cu ocazia meciului dintre Cleveland Cavaliers si Portland Trail Blazers, scor 107-101.


Tinara vedeta a echipei Cleveland Cavaliers a inscris 27 de puncte (11 cosuri reusite din 16 aruncari), a reusit 11 recuperari si a dat 10 pase decisive, deci trei elemente statistice cu doua cifre, de unde si definitia de „tripla dubla“. James a mai reusit patru interceptii in timpul aceluiasi meci.


„Ma simt usurat, e grozav, mai ales cind echipa ta cistiga. E o victorie super-dulce. Nu a fost niciodata un scop al meu reusirea unui «triple double», dar am vazut ca sint foarte aproape si am tras tare“, a spus James dupa meci.


Precedentul record pentru o „tripla dubla“ in NBA data din 30 decembrie 1999, cind Lamar Odom, de 20 de ani, a reusit acest lucru sub culorile echipei Los Angeles Clippers. LeBron James se mai apropiase de record pe 15 decembrie, cu ocazia unui alt meci Cavaliers-Portland, scor 112-88. Lui i-au lipsit atunci trei pase decisive pentru a intra mai devreme in istoria NBA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS