19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Galacticii“ au fost eliminati din Cupa Spaniei

„Galacticii“ au fost eliminati din Cupa Spaniei

Cea de-a doua competitie ca importanta din Spania, Cupa Regelui, a ramas fara granzii campionatului. Dupa ce Barcelona si Valencia parasisera intrecerea inca din „32-imi“, mansa a doua a optimilor a mai adus o mare surpriza. „Galacticii“ de la Real Madrid au fost eliminati de echipa de liga secunda Real Valladolid, dupa ce au incheiat la egalitate, 1-1, meciul retur de pe „Bernabeu“, spunind adio unui trofeu in care nu au mai contat in ultimii doi ani. In prima mansa, tehnicianul madrilenilor, Vanderlei Luxemburgo, a preferat sa-si odihneasca titularii, rezervele neputind sa scoata mai mult de o remiza alba la Valladolid. Nici in confruntarea de miercuri seara „galacticii“ nu au fost in formula completa, doar Roberto Carlos, Owen si noua achizitie Gravesen incepind ca titulari. Cu Arbeloa, Pavon, Bravo, Celades, Javi Garcia, Jurado si Portillo (revenit de la Fiorentina), „albii“ nu s-au gasit deloc pe teren in prima repriza, spre dezamagirea celor 45.000 de spectatori care sperau la o victorie a favoritilor.


Vazind ca se ingroase gluma, Luxemburgo a aruncat in lupta, la pauza, trei piese grele, Zidane, Raul si Ronaldo, iar pina la urma, gazdele au marcat. Michael Owen a punctat in minutul 66, dupa o pasa venita de la Raul, si Realul era in sferturi. Oaspetii insa nu au renuntat si, la o greseala de marcaj a lui Roberto Carlos, Xavi More a preluat in careu si l-a invins pe Cesar cu un sut precis (’76), gol care a echivalat cu calificarea lui Valladolid. Degeaba au fortat madrilenii pe final, caci nu au mai avut inspiratia din acel meci de sase minute cistigat in fata lui Real Sociedad. Mai mult, oaspetii au trecut pe linga victorie, More fiind aproape de o dubla.


„Eliminarea are si o parte pozitiva“


Desi nu si-a ascuns dezamagirea dupa eliminarea din Cupa Spaniei, Vanderlei Luxemburgo a afirmat ca trebuie sa continue sa munceasca pentru a corecta greselile facute in aceasta competitia si pentru a putea aspira la celelalte doua trofee care mai sint in joc: campionatul si Liga Campionilor. „Echipa pe care am folosit-o a fost un risc calculat. Sint trist, dar trebuie sa mergem mai departe. Privind calendarul competitional extrem de incarcat as putea spune ca aceasta eliminare are si o parte pozitiva, desi nu-mi place sa sar peste o astfel de intrecere. Eu vreau sa cistig mereu“, a precizat tehnicianul brazilian, care a completat: „In fotbal trebuie sa-ti asumi si niste riscuri pentru a cistiga. Echipa a jucat foarte lent, am avut 45 de minute la dispozitie dupa ce au intrat Zidane, Raul si Ronaldo, dar nu s-a putut. Acesta este fotbalul.“


Craioveanu a marcat pentru Getafe


Fostul capitan al Universitatii, Gica Craioveanu, ramine, la 36 de ani, unul dintre cei mai importanti jucatori ai formatiei Getafe, nou promovata in prima liga. Craioveanu a fost cel care a deschis scorul pentru echipa sa in partida cistigata cu 3-2 in fata Osasunei, in mansa a doua a optimilor de finala ale Cupei Spaniei. Din pacate, gruparea din suburbia Madridului nu s-a calificat in sferturi, fiind invinsa cu 2-0 in partida tur. Atacantul oltean a marcat in minutul 10 si a fost inlocuit in minutul 78 cu Gallardo, celelalte goluri ale lui Getafe fiind reusite de Kome (’38) si Cotelo (’55), in timp ce pentru oaspeti a punctat Munoz (’31, ’75).


Rezultate consemnate miercuri seara in mansa a doua a optimilor de finala ale Cupei Spaniei: Numancia – Elche (D2) 1-0 (in tur, 0-1) 5-3, dupa 11 metri, Betis Sevilla – Mirandes (D3) 0-0 (in tur, 3-1), Athletic Bilbao – Lanzarote (D3) 6-0 (in tur, 1-2). Partida Atletico Madrid – Lorca (D3), in tur 3-1, urma sa se dispute aseara. Marti au mai avut loc meciurile Lleida (D2) – Gramenet (D3) 1-0 (in tur, 0-2) si FC Sevilla – Recreativo Huelva (D2) 2-1 (in tur, 2-0).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS