13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuve asteapta „cartea verde“ a lui Mutu

Juve asteapta „cartea verde“ a lui Mutu

Pentru a-l putea avea in lot pe Adrian Mutu, conducatorii lui Juventus au avut nevoie de ajutorul celor de la Livorno. Torinezii le-au cerut toscanilor sa-l „inregimenteze“ pe Mutu, prevalindu-se de faptul ca nou-promovata este singura echipa din Serie A care nu dispune de jucatori extracomunitari, acest statut impiedicind legitimarea imediata a românului la Juventus.


Intre timp, s-au parafat actele prin care „Briliantul“ se transfera de la formatia pregatita de Donadoni la cea a lui Capello, urmind ca tranzactia sa fie inregistrata la federatia italiana dupa ce se va cunoaste rezultatul procesului dintre jucator si fostul sau club Chelsea.


Deocamdata, la Liga Profesionista Italiana figureaza doar transferul definitiv al lui Mutu de la gruparea londoneza la Livorno. Pentru favorul facut juventinilor, Livorno va primi in sezonul viitor citiva jucatori tineri de la formatia piemonteza, cum ar fi Palladino, Chiumento si Paro. „Am facut aceasta favoare de bunavoie clubului din Torino“, a afirmat Aldo Spinelli, presedintele lui Livorno.


Acum, Juventus nu face altceva decit sa asteapte decizia Federatiei Engleze de Fotbal (FA) pentru a sti cind va putea intra in posesia „cartii verzi“ a lui Adrian Mutu si daca va fi nevoita sa plateasca o suma de bani in schimbul acesteia.


Dedesubtul afacerii


In spatele acestei „inginerii“ a lui Luciano Moggi (directorul general al bianconerilor) nu se afla doar necesitatea respectarii regulii celor trei jucatori extracomunitari pe care are voie sa-i aiba in lot fiecare echipa din Serie A, ci si faptul ca din Anglia inca nu a sosit „cartea verde“ a fotbalistului român, din cauza procesului in care este implicat Mutu. Chelsea sustine ca rezilierea contractului jucatorului a fost cit se poate de justa (s-a dovedit ca Mutu a luat cocaina) si cere o suma de bani drept prejudiciu de imagine, in timp ce „Briliantul“ solicita plata integrala a contractului sau cu clubul londonez, care ar fi expirat in vara anului 2007.


Verdictul in acest proces se va da in cel mult o saptamina, iar pina atunci dreptul de munca al românului va ramine la FA. Tot forul englez va decide daca echipa Chelsea va putea primi sau nu o compensatie in bani („albastrii“ au cerut despagubiri in valoare de 13 milioane de lire sterline).


Intre timp, Moggi incearca sa-l vinda pe extracomunitarul Igor Tudor, de serviciile croatului fiind interesate trei echipe: Benfica Lisabona, West Bromwich Albion si Standard Liege. Daca Tudor ar fi vindut, legitimarea lui Adrian Mutu la Juve ar fi posibila pina la 31 ianuarie, data-limita pentru inscrierea transferurilor la Liga Profesionista Italiana. Astfel, pitesteanul s-ar putea antrena la Torino sub bagheta lui Fabio Capello si ar putea juca in ultimele doua etape de campionat si, eventual, in finala Ligii Campionilor, daca Juventus va ajunge pina acolo, meci in care si-ar dori ca adversar pe Chelsea.


Moggi nu-i da drumul „Briliantului“


In ciuda problemelor aparute in transferul lui Adrian Mutu la Juventus, federatia engleza aminind eliberarea „cartii verzi“ a jucatorului, Luciano Moggi a dat asigurari ca internationalul român va ramine la gruparea bianconero, desi va avea parte de o concurenta acerba pentru un loc in atacul „Batrinei Doamne“. „Am cerut o favoare presedintelui de la Livorno, Spinelli, insa nu este o noutate. Si Inter Milano a procedat la fel cu Chievo in cazul lui Gamarra. In ceea ce-l priveste pe Mutu, este un jucator interesant si il urmarim de citiva ani. Anul trecut a fost la un pas sa imbrace tricoul lui Juve, insa Roman Abramovici s-a razgindit, nu a mai vrut sa-l imprumute si astfel afacerea a cazut cind parea ca si realizata“, a precizat Moggi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS