Acasă Sport Kuznetsova, depistata pozitiv

Kuznetsova, depistata pozitiv

-

Jucatoarea rusa de tenis Svetlana Kuznetsova, ocupanta locului al cincelea in ierarhia mondiala, a fost depistata pozitiv la un control antidoping efectuat in luna decemrie, la turneul de la Charleroi, din Belgia. Substanta interzisa pe care a folosit-o Kuznetsova este efedrina, un bronho-dilatator interzis de Agentia Mondiala Antidopaj. Tenismana rusa, care luni a reusit sa se califice in turul al doilea la Australian Open, dupa ce a invins-o pe americanca Jessica Kirkland in doua seturi identice, 6-1, 6-1, are la dispozitie zece zile pentru a solicita efectuarea unei contraexpertize.


„Nu stiu nimic despre acest lucru, nimeni nu m-a contactat. Am fost supusa la 11 controale in anul 2004 si sint linistita pentru ca stiu ca nu am folosit nici un produs interzis de regulament“, a afirmat Kuznetsova. Tinara jucatoare fusese „verificata“ impreuna cu inca trei sportive, Nathalie Dechy, Elena Dementieva si Justine Henin, dar numai in cazul sau testul a iesit pozitiv. „Ma consider o sportiva corecta si tin la integritatea mea. Ma deranjeaza aceste acuze si sint sigura de nevinovatia mea“, a mai spus rusoaica de 19 ani, care astazi o va intilni, in turul secund al competitiei de la Melbourne, pe frantuzoaica Marion Bartoli.


La rindul sau, antrenorul Svetlanei Kuznetsova, Sergio Casal, a refuzat sa comenteze acuzatiile: „Ce putem face? Nu stiu ce sa spun. Pentru asta ar trebui sa cunosc toata povestea. Sint insa surprins de acest lucru.“

ȘTIRI VIDEO GdS

(Audio) Monica Sună: Se construiesc noi unităţi şcolare în Dolj

În judeţul Dolj se construiesc patru noi unităţi de învăţământ, a anunţat inspectorul şcolar general, Monica Sună, la Radio Sud, în cadrul emisiunii "Teză la radio".