17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO fetita senegaleza a fost strivita de un camion de asistenta

O fetita senegaleza a fost strivita de un camion de asistenta

O fetita senegaleza de cinci ani a incetat din viata dupa ce a fost lovita marti, la Kebemer, la 160 de kilometri de Dakar, capitala Senegalului, de roata din spate a unui camion de asistenta din Raliul Dakar 2005, care parasise caravana cu citeva zile inainte.

„Martorii sustin ca fetita, scapata de sub supravegherea parintilor in dreptul unei statii-service, a traversat soseaua si a fost lovita de roata din spate a unui camion de asistenta, care rula totusi cu viteza mica in directia Dakar, dupa ce parasise raliul cu citeva zile inainte. Din pacate, fetita a murit. Brigada mixta a jandarmeriei a constatat evenimentul si l-a convocat pe soferul camionului la tribunalul din Kebemer, miercuri, 20 ianuarie, asa cum prevede procedura“, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de organizatorii cursei.

Organizatorii precizeaza ca vehiculul asigura asistenta pentru doua masini abandonate in etapa Zouerat-Tichit, pe 6 ianuarie. Accidentul a survenit marti, in cursul diminetii, pe Drumul National 2.

De la crearea, in 1979, a raliului Dakar, opt spectatori au murit in timpul desfasurarii cursei. Pentru evitarea unor astfel de evenimente, organizatorii Raliului Dakar au intarit, anul trecut, normele de securitate, intre care limitarea la 50 km/h a vitezei concurentilor si a vehiculelor lor de asistenta la trecerea prin localitati, acestia fiind pasibili de penalizare sau de amenda in cazul in care nu respecta aceste reguli.

Aceasta editie a raliului Dakar este una indoliata, pina in prezent fiind inregistrati doi morti in rindul concurentilor la categoria moto, spaniolul Jose Manuel Perez si italianul Fabrizio Meoni, si alti doi morti din rindul motociclistilor insotitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS