11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu este la mina FA

Mutu este la mina FA

Forul britanic ii va elibera internationalului roman permisul de munca numai dupa ce procesul dintre acesta si clubul Chelsea se va incheia

Agentia britanica Sportinglife noteaza ca soarta internationalului roman Adrian Mutu se afla in miinile Federatiei Engleze de Fotbal (FA), transferul acestuia la Juventus neputind fi perfectat decit dupa ce „Briliantului“ ii va fi eliberata cartea verde. „Mutu nu poate semna oficial cu Juventus. Poate ca jucatorul roman s-a inteles cu gruparea torineza sa semneze un contract dupa terminarea perioadei de suspendare, insa pina atunci FA se va afla in posesia cartii verzi a lui Mutu“, a spus un oficial din Liga Engleza de Fotbal.

Sportinglife mentioneaza ca judecarea apelului formulat de Mutu impotriva deciziei clubului Chelsea de a-i rezilia contractul ar putea avea loc la sfirsitul lunii ianuarie, potrivit declaratiilor unor surse din cadrul Ligii Engleze. Gruparea londoneza si-a facut publica intentia de a obtine o compensatie din partea lui Juventus Torino, cu care Mutu a semnat, miercuri, un contract pe cinci ani, pentru a acoperi deficitul de 13,7 milioane de lire sterline survenit in urma rezilierii contractului fostului sau atacant. „Pozitia noastra a ramas neschimbata. Ne simtim indreptatiti sa primim o compensatie din partea jucatorului sau a noului sau club. Nu putem sa ne luam pur si simplu «la revedere» de la 13 milioane de lire sterline si sa spunem «asta este»“, a afirmat un oficial al gruparii patronate de Roman Abramovici.

Cotidianul britanic The Times noteaza ca FA va retine cartea verde a lui Mutu pina la aflarea verdictului in cazul apelului inaintat de roman. Potrivit sursei citate, federatia engleza ar putea solicita autoritatilor italiene o garantie ca termenii suspendarii lui Mutu vor fi respectati. „Deocamdata, nu a fost primita nici o cerere din partea Federatiei Italiene de Fotbal privind transferarea cartii verzi a jucatorului“, scrie The Times.

Publicatia Daily Mirror noteaza ca Adi Mutu intentioneaza sa demonstreze clubului Chelsea ca a gresit atunci cind a renuntat la el si ca acordul cu Juventus reprezinta un moment foarte important din cariera sa. Potrivit jurnalului citat, „Briliantul“ le-a spus unor prieteni ca este foarte fericit pentru ca a gasit pe cineva care sa aiba incredere in el. „Sper sa demonstrez ca as fi putut face lucruri bune pentru Chelsea, daca acest club ar fi avut incredere in mine. Vreau sa-mi demonstrez devotamentul fata de sportul pe care il iubesc si sa arat ca am invatat din ceea ce mi s-a intimplat“, a precizat Mutu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS