22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLazzari a fost „nasul“ lui Juve

Lazzari a fost „nasul“ lui Juve

• Atalanta a eliminat pe Juventus cu scorul general de 5-3, toate golurile bergamascilor fiind reusite de tinarul Andrea Lazzari • Invinsa pe „Olimpico“, Roma s-a razbunat pe Siena in deplasare • 16 goluri in dubla confruntare Udinese – Lecce • Zola a dus Cagliari in sferturi

Partidele retur din cadrul optimilor de finala ale Cupei Italiei, care s-au disputat joi seara, au oferit o ploaie de goluri, cele patru meciuri consemnind nu mai putin de 24 de reusite. „Lanterna rosie“ din Serie A a dat lovitura in Cupa Italiei, eliminind lidera campionatului Juventus. Desi Fabio Capello afirmase ca bianconerii vor face totul pentru a indrepta pasul gresit din tur, cind au pierdut cu 2-0, Atalanta a plecat neinvinsa de pe „Delle Alpi“ scotind un 3-3 care o trimite in sferturi, unde va intilni Interul.

Surpriza acestei duble confruntari a fost insa atacantul de 20 de ani al bergamascilor, Andrea Lazzari, despre care se poate spune ca a eliminat de unul singur gruparea torineza. Dupa dubla din tur, Lazzari a reusit joi seara un hat-trick (’10, ’43 si ’90) care le-a taiat de fiecare data sperantele juventinilor de a intoarce rezultatul. Gazdele au deschis scorul prin autogolul lui Natali (‘4), dupa un sut al lui Kapo, uruguayanul Zalayeta a marcat cu capul pentru 2-1 (’33), ultima reusita a lui Juve venind de la golgheterul sau David Trezeguet (’79), atacantul francez fiind la primul sau joc dupa pauza de trei luni cauzata de accidentarea la umar. De fapt, revenirea cu gol a lui Trezeguet ar putea constitui singurul motiv de bucurie al antrenorului Capello, jucatorul aratind 90 de minute ca este pregatit de lupta pentru „lo scudetto“, spre deosebire de aparare, care a dat inca o data dovada de slabiciune. Cunoscuta ca o echipa care cu greu primeste gol, Juve a incasat cinci „boabe“ in ultimele doua partide, lucru care ii da de gindit tehnicianului „Batrinei Doamne“.

Roma s-a trezit la Siena

Invinsa cu 2-1 in tur, pe „Olimpico“, Roma a aratat ca ramine o echipa de top in Italia, zdrobind in deplasare pe Siena, cu scorul de 5-1, si trecind in sferturile competitiei, unde va da piept cu Fiorentina. Eliminata din cupele europene si departe de podium in campionat, gruparea giallorossa a punctat in Cupa Italiei, raminind in cursa pentru singurul trofeu la care mai poate spera. Cu trioul Totti – Montella – Cassano in prim-plan, trupa lui Del Neri a intors rezultatul din tur in prima jumatate de ora, cind grecul Dellas (’12) si capitanul Totti (’35) au marcat pentru Roma stirnind infernul in rindul suporterilor veniti din capitala. Ceata naturala si cea creata de fumigenele aruncate de fanii romani au facut ca meciul sa fie intrerupt. Dupa ce in minutul 29 partida fusese oprita citeva zeci de secunde, dupa golul de 2-0 al lui Totti nu s-a mai putut juca timp de o ora si zece minute. Nici chiar decarul oapetilor nu a putut schimba comportamentul tifosilor, rugamintile lui Totti fiind rasplatite cu citeva sticle de plastic aruncate spre el, lucru care l-a facut pe acesta sa declare la finalul jocului ca se gindeste sa paraseasca echipa in vara.

La reluare, capitanul Romei a faultat in careu, iar Maccarone a transformat penaltiul (’44), dind ceva sperante toscanilor, dar, dupa pauza, Cassano (’47), Montella (’49) si Corvia (’65) au umilit echipa clasata pe penultimul loc in Serie A.

Cealalta formatie din „Cetatea Eterna“, Lazio, a fost eliminata in ciuda victoriei cu 3-2 de pe teren propriu, obtinuta dupa prelungiri in fata lui Cagliari. In tur, sarzii se impusesera cu scorul de 2-1, si asteapta acum disputa cu Sampdoria din sferturi. Lazialii au condus cu 2-0, gratie reusitelor lui A. Filippini (’10) si Rocchi (’63), insa Conti a punctat pentru oaspeti (’81) si a trimis meciul in prelungiri, unde la rampa a iesit Gianfranco Zola. Intrat pe teren in minutul 80, „veteranul“ lui Cagliari a punctat pentru 2-2 (‘102), reusita lui Rocchi (‘120) consemnind doar victoria de palmares a biancocelestilor.

Sarabanda golurilor

Ultima partida disputata joi, Udinese – Lecce, a oferit din nou o ploaie de goluri. Dupa ce „friulanii“ cistigasera in tur cu 5-4, Lecce si-a luat revansa impunindu-se la Udine cu 4-3, dar gazdele au fost cele care au mers mai departe, urmind sa intilneasca in sferturi pe AC Milan. Pentru Udinese au inscris Di Michele (‘7), Iaquinta (’88) si Di Natale (’90), in timp ce golurile formatiei pregatite de Zdenek Zeman au fost marcate de Vucinic (’39, ’83), Bjelanovic (’47) si Konan (’82). Intilnirile dintre cele doua echipe au fost extrem de spectaculoase, in afara celor 16 goluri oferite in cupa, disputa din campionat a mai consemnat sapte reusite, Udinese invingind Lecce cu 4-3. In meciurile disputate miercuri seara s-au inregistrat rezultatele: Milan – Palermo 2-0 (in tur, 2-1), Bologna – Inter 1-3 (in tur, 1-3), Sampdoria – AC Torino 1-2 (in tur, 2-0), Parma – Fiorentina 0-3 (in tur, 0-2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS