8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, la Juve cu acte in regula

Mutu, la Juve cu acte in regula

Italienii nu exclud varianta ca „Briliantul“ sa fie cedat in vara la AS Roma, de unde ar urma sa-l aduca pe Antonio Cassano

Un transfer al lui Adrian Mutu la Juventus a fost vehiculat chiar din momentul in care internationalul roman a semnat contractul cu firma de impresariat GEA World, patronata de Alessandro Moggi, fiul lui Luciano Moggi, directorul general al gruparii torineze. Pentru Juve, „Briliantul“ a fost o solutie si in vara, cu citeva luni inainte de scandalul cu drogurile, dar transferul sau a cazut pentru ca patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, a tinut la pret. „Tarul“ rus a solicitat atunci 15 milioane de euro, in timp ce bianconerii nu ofereau mai mult de zece milioane.

Pina la urma totul s-a decis. Juventus l-a readus pe atacantul roman in centrul atentiei si este decisa sa-i dea posibilitatea sa redevina un nume in Serie A. Miercuri seara, Mutu si-a pus semnatura pe un contract de cinci ani cu „Batrina Doamna“, urmind sa primeasca un salariu de un milion de euro pe an, la jumatate fata de cit primea la Chelsea.

Contractul va intra insa in vigoare pe 18 mai, cind jucatorul isi va ispasit cele sapte luni de suspendare impuse de federatia engleza pentru consum de cocaina. Ceea ce inseamna ca Adi Mutu ar putea imbraca tricoul lui Juve in ultimele doua etape ale stagiunii 2004/2005, contra lui Livorno si Cagliari.

Poate juca in amicale

Decizia alb-negrilor de a-l „inregimenta“ pe roman confirma faptul ca acesta nu este considerat un fotbalist terminat in Europa, Juventus fiind recunoscut ca un club extrem de bine organizat, care rar face miscari pripite. In prezent, Mutu sa afla la clinica „Sporting Chance“, unde se trateaza sub indrumarea unuia dintre cei mai cunoscuti medici in domeniu, Peter Kay. El va reveni in Italia la sfirsitul saptaminii si, cel mai probabil, de lunea viitoare va intra in programul de pregatire al torinezilor. Potrivit regulamentelor in vigoare, „Briliantul“ are dreptul sa se antreneze cu noua sa echipa si, mai mult, poate fi folosit in partidele amicale.

„Le promit celor care au avut incredere in mine ca Adi Mutu nu ii va mai dezamagi“, a fost prima afirmatie a internationalului roman. „Juventus este maximum pentru mine. Se vorbeste despre trecerea mea la Juve de ani de zile, dar iata ca, in sfirsit, acest lucru s-a realizat si sint foarte fericit“, a incheiat fostul atacant al lui Chelsea.

Variante pentru Mutu

Viitorul lui Adrian Mutu la Juventus nu este insa chiar asa de sigur. Italienii sustin ca romanul nu va ramine mult timp in curtea bianconerilor, existind variana ca el sa fie cedat in iunie la AS Roma, in schimbul atacantului Antonio Cassano, pe care giallorossi sind dispusi sa-l vinda pentru a nu-l pierde apoi gratis, in vara, cind ii expira contractul.

„Briliantul“ are in fata si o posibilitate fericita. El ar putea deveni noul numar 10 al lui Juve, in cazul in care torinezii se vor desparti la finele sezonului de simbolul echipei din ultimul deceniu, Alex del Piero. Aceasta varianta a fost avansata prima oara de cotidianul Corriere dello Sport, la sfirsitul anului trecut, si pare a prinde tot mai mult contur, presa din Peninsula scriind de un eventual transfer al capitanului lui Juventus in Japonia. Del Piero este tot mai mult marginalizat de Capello si ar putea ajunge rezerva dupa ce francezul David Trezeguet a revenit pe gazon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS