22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu facem achizitiile pe care le vrea Badea“

„Nu facem achizitiile pe care le vrea Badea“

Finantatorul Universitatii a afirmat ca nu va cheltui prea multi bani pe transferuri in iarna aceasta, iar achizitiile vor fi facute la sugestia sa. „Nu vom transfera nici un jucator dintre cei pe care i-a dorit Badea, adica Schumacher sau Sergiu Radu. Eu ma ocup de transferuri la Universitatea si el a fost de acord cu jucatorii pe care i-am propus. De altfel, am convenit ca Badea sa se ocupe doar de problemele legate de banca tehnica si sa lase in sarcina mea celelalte aspecte. Acum ma voi implica mai mult, pentru ca am scapat de anchetele PNA“, a spus Dinel.

Finantatorul a precizat ca mai multi impresari din Italia au sosit la Bucuresti pentru a discuta transferul mai multor fotbalisti straini la Universitatea, iar miine se vor semna contractele cu doi jucatori din Romania. Dinel a adaugat ca nu a renuntat nici la Frunza, pentru care se va judeca la Comisia de Apel, pe 17 ianuarie.

24 de jucatori la reunirea lotului

La prima intilnirea din acest an a lotului Universitatii Craiova au fost prezenti 24 de jucatori, intimpinati de patronul Dinel Staicu si de antrenorii Pavel Badea, Silviu Lung, Eugen Neagoe si George Bita. Un singur fotbalist nou, Marius Cozma, a putut fi zarit printre jucatorii care au efectuat ieri primul antenament. Cozma are 24 de ani si a venit de la fosta adversara a Universitatii din Cupa Romaniei, Armatura Zalau, joaca mijlocas coordonator sau pe banda dreapta, iar transferul sau nu a fost inca perfectat. „Cozma este singurul detinut politic din Romania si nu trebuie sa ridem cind este vorba de libertatea unui om“, a raspuns Dinel Staicu atunci cind a fost intrebat despre singurul jucator nou din lotul craiovean. Realizind ca nu este vorba despre capul mineriadelor, finantatorul oltean si-a revenit: „Aaa, despre jucatorul nou era vorba. Nu stiu nimic despre el, a fost adus la sugestia lui Badea“.

Cealalta noutate din lotul craiovean este de fapt o revenire, cea a lui Cornel Papura, al carui transfer de la echipa cipriota AEL Limassol a fost perfectat, Dinel confirmind ieri ca au fost virati cei 40.000 de dolari in contul clubului din Insula Afroditei.

Guso, singurul strain prezent

Desi mai avea la dispozitie cinci zile de vacanta, capitanul Universitatii Craiova, Adnan Guso, a venit la reunirea lotului, spre deosebire de ceilalti jucatori de peste hotare, Daouda, Jovanovic si Njock. In privinta ultimului, Dinel Staicu a spus ca ii va acorda „cartea verde“ in cazul in care formatia belgiana Mons va plati Universitatii Craiova 200.000 de dolari, dar s-a aratat dispus sa-i mareasca salariul camerunezului daca acesta va accepta sa ramina pina in vara la Craiova. La prima chemare a lui Badea din 2005 au raspuns urmatorii jucatori: Guso, Banica, Tataru, Buhus, Vigariu, L. Dobre, M. Iordache, Murgan, Papura, Feleaga, Moti, Preda, Bastina, Hoban, Dananae, Bundea, Plesan, Cozma, I. Iordache, Stoianof, Lutu, M. Ilie, Borbely si Ungureanu.

Badaluta va juca la „satelit“

Ieri s-a prezentat la cantonamentul din Lunca Jiului si fundasul Lucian Badaluta, celebru prin furtul unei geci dintr-un magazin din Italia, cind a fost expulzat din lotul craiovean de antrenorul Nicolo Napoli, dar si pentru contractul pe care il avea la un moment dat la CSM Resita, 5.000 de lei pe an. Badaluta a fost trimis la echipa-satelit, unde va activa in returul campionatului Diviziei C, la fel ca si Hoban. „Vreau ca echipa a doua a Universitatii sa promoveze in Divizia B si l-am trimis acolo pe Badaluta. El a fost vinovat doar 50 la suta pentru furtul acelei geci in Italia, eu stiu mai bine ce combinatie a fost atunci“, l-a scuzat Dinel pe fundasul resitean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS