22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Extraterestrii“ au intrat la apa

„Extraterestrii“ au intrat la apa

Prima runda de meciuri din acest an in Primera Division a consemnat un rezultat surprinzator. Lidera clasamentului, FC Barcelona, echipa care anul trecut defilase prin campionat, s-a impotmolit la Villarreal, gazdele administrindu-le catalanilor un sec 3-0. In fata „Submarinului galben“ dirijat de argentinianul Riquelme, adus chiar de la Barcelona, „extraterestrii“ lui Frank Rijkaard nu s-au putut mentine nici macar pe linia de plutire, terminind prin a fi trasi la fund. Ronaldinho si compania au parut rupti de realitate, pauza de sarbatori scotindu-i din ritm.

Villarreal a deschis scorul prin uruguayanul Diego Forlan (’30), atacantul transferat de la Manchester United reusind apoi dubla cu trei minute inainte de finalul meciului. Golul de 2-0 al gazdelor fusese marcat de Gonzalo Rodriguez (’48), spre disperarea olandezului Rijkaard, care nu a putut gasi pe banca de rezerve solutiile pentru a inlocui vedetele iesite din forma.

Etapa a 18-a a programat si derbiul madrilen dintre Atletico si Real, „galacticii“ avind cistig de cauza, 3-0. Trupa lui Luxemburgo a avut in Ronaldo omul care a facut diferenta, „nouarul“ brazilian reusind o dubla (’14, ’84) prin care a raspuns la afirmatiile tehnicianului sau, care, la instalare, a sustinut ca atacantul mai trebuie sa slabeasca. „Asa gras cum sint, tot voi marca pe «Vicente Calderon»“, a raspuns Ronaldo si s-a tinut de cuvint. Argentinianul Solari, jucatorul pe care Realul il foloseste doar pe finalurile de meci, a marcat si el, in minutul 81, vrind parca sa arate ca s-ar face o mare greseala daca va fi cedat rivalei FC Barcelona, mai ales ca sperantele madrilenilor de a-i ajunge pe catalani au crescut dupa esecul acestora de pe „El Madrigal“.

Celelalte rezultate

In celelalte partide din campionatul spaniol s-au inregistrat rezultatele: Espanyol – Osasuna 4-1 (M. Rodriguez ’32, Fredson ’37, ’83, De la Pena ’40 / Webo ’16), Racing Santander – Malaga 2-1 (Javi Guerrero ’26, Regueiro ’40 / Navas ’86), Real Mallorca – Deportivo La Coruna 2-2 (L. Garcia ’57, Okubo ’64 / Luque ’51, ’63), Real Sociedad – Albacete 0-2 (Pacheco ‘7, ’48), Zaragoza – Betis 1-0 (Savio ’44), Numancia – Athletic Bilbao 1-1 (Tevenet ’66 / Del Horno ’45), Sevilla – Getafe 0-0, Valencia – Levante 2-1(Baraja ’55, Mista ’60 / Congo ’73). Desi a pierdut trei puncte importante in duelul de la distanta cu Real Madrid, Barcelona mai are sapte puncte avans fata de „galactici“. Acestia simt insa in spate suflarea „liliecilor“, campioana Valencia avind acelasi numar de puncte cu madrilenii, 35. Pe locul patru se afla Espanyol, cu 33 de puncte, cu doua mai multe decit FC Sevilla. Echipa lui Gica Craioveanu, Getafe, ocupa locul 15, cu 19 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS