10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte in sase minute

Trei puncte in sase minute

Real Madrid a cistigat miercuri seara partida contra lui Real Sociedad, intrerupta pe 12 decembrie 2004 in minutul 84, la scorul de 1-1, din cauza unei amenintari cu bomba pe stadionul „Santiago Bernabeu“. Intrarea celor 72.000 de spectatori a fost libera pentru vizionarea celor sase minute ramase din acel meci, pe care Realul l-a inceput cu Garcia Remon pe banca si l-a cistigat miercuri condusa de Wanderlei Luxemburgo. Brazilianul afirmase ca are solutii pentru adjudecarea victoriei intr-un timp scurt si a debutat fulminant in fata unui public care l-a adoptat imediat. Tactica sa a fost impecabila, i-a trimis in avanposturi pe Raul, Ronaldo si Morientes, sustinuti de Zidane, Guti si Beckham, declansind o ofensiva furibunda. Ronaldo a obtinut un penalti, Zidane l-a transformat, in lipsa lui Figo, iar Realul a cistigat cu 2-1, apropiindu-se la zece puncte de Barcelona. Simplu, nu?

Campionatul, Cupa Regelui si Liga Campionilor…

„A fost un meci de nebuni, am jucat de parca soarta omenirii depindea de acest joc“, a spus Michael Owen despre partida de sase minute, in care el nu a evoluat. „M-a asfixiat ritmul in care am jucat“, a afirmat Ronaldo, iar compatriotul sau, Roberto Carlos, a adaugat: „Asa trebuie sa se joace fotbalul. Copiii au putut retine in sase minute ce nu au ocazia in alte jocuri de 90 de minute“.

Dupa meciul cu bascii, Luxemburgo s-a umflat in pene, afirmind ca echipa sa are potential sa cistige toate competitiile in care este angrenata, respectiv campionatul, Cupa Regelui si Liga Campionilor. „Acum pregatim jocul cu Atletico Madrid, care va avea 90 de minute, deci trebuie sa-l abordam altfel“, a specificat Luxemburgo, care a efectuat doua schimbari inspirate dupa ce Real a preluat conducerea in jocul cu Sociedad. Astfel, Raul si Ronaldo le-au facut loc in teren lui Solari si Pavon, scopul principal fiind apararea rezultatului. Prin folosirea lui Morientes si Solari in cele sase minute istorice, noul tehnician a facut si un pas spre aducerea lor la sentimente mai bune fata de Real, ambii manifestindu-si recent dorinta de a pleca, ultimul chiar la rivala Barcelona. In acest sens, Luxemburgo a afirmat. „Daca il lasam pe Morientes sa plece la Liverpool si pe Solari la Barcelona, inseamna ca ne ajutam dusmanii, asa cum nu-mi convine.“

A aparut varianta Mavuba

Mai nou, o alternativa pentru acoperirea postului de mijlocas la inchidere la Real Madrid este jucatorul de 20 de ani al lui Bordeaux, Rio Mavuba. Cel poreclit de presa franceza „noul Tigana“ se afla si in atentia cluburilor Juventus si Arsenal, dar se pare ca Arrigo Sacchi a fost mai rapid in a-l oferta pe internationalul francez.

„Nu mi-ar fi frica sa joc alaturi de atitea vedete, dar cred ca mai am multe lucruri de demonstrat in Premiere Division“, a spus Mavuba despre o eventuala mutare a sa la Real.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS