22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn „inchizator galactic“

Un „inchizator galactic“

Danezul Thomas Gravesen ar putea ajunge pe „Santiago Bernabeu“

Zece jucatori sint „in carti“ pentru a acoperi postul de mijlocas defensiv la Real Madrid, lasat liber dupa ce Florentino Perez a consimtit sa-i vinda pe Makelele, Flavio Conceicao si Cambiasso. Celades nu a confirmat ca poate indeplini sarcinile presupuse de acest post intr-o linie mediana precum a „galacticilor“, varianta Beckham a fost doar un moft al fostului tehnician, Carlos Queiroz, iar Helguera este mai util in centrul defensivei.

Dupa numirea unui nou antrenor principal, brazilianul Wanderley Luxemburgo, directorul tehnic al Realului, Arrigo Sacchi, a lasat de inteles ca urmatoarea miscare este achizitionarea unui mijlocas defensiv. Italianul nu a inceput cautarea in patria sa, unde majoriatea echipelor folosesc un sistem de joc cu doi „inchizatori“, ci si-a indreptat privirea catre Hexagon. Diarra si Essien de la Olympique Lyon, Pedretti de la Marseille, sau Edu, brazilianul lui Arsenal care va ramine liber de contract in vara, au fost numele vehiculate de presa din capitala Spaniei, dar ultimele zile au adus variante noi, care au fost supuse si atentiei lui Luxemburgo.

Noul antrenor se opune venirii olandezului Mark Van Bommel, capitanul lui PSV Eindhoven, cu care Realul semnase deja un precontract si care urma sa devina „galactic“ in vara, preferind alte solutii.

Favoriti sint Gravesen, Gerrard si Mascherano

Danezul Thomas Gravesen ar putea fi surpriza pregatita de madrileni pentru perioada de transferuri programata luna aceasta. Jucatorul de 28 de ani a fost unul dintre pionii principali ai revelatiei campionatului englez, Everton, echipa antrenata de David Moyes fiind totusi dispusa sa negocieze cu Realul, deoarece in vara l-ar putea pierde gratis pe Gravesen, conform legii Bosman. Impresarul lui Gravesen, fostul international danez John Sivebaek, neaga interesul Realului pentru cel care l-a invins pe Lobont cu un sut de la centrul terenului in meciul Romania – Danemarca 2-5, dar recunoaste ca sint multe oferte pentru danez, Manchester United si Atletico Madrid avindu-l in atentie.

Capitanul lui Liverpool, Steven Gerrard, este considerat favorit pentru transferul pe „Santiago Bernabeu“, fiind cunoscuta slabiciunea lui Jorge Valdano pentru el, dar pretul poate fi unul prea mare in acest moment chiar si pentru Real. In plus, „cormoranii“ nu se vor dispensa de capitanul lor, fiind inca implicati in Liga Campionilor.

Cel care indeplineste insa toate conditiile pentru a imbraca tricoul Realului incepind cu luna aceasta este mijlocasul argentinian al lui River Plate, Javier Mascherano. Jucatorul de 20 de ani care a devenit campion olimpic anul trecut este comunitar si nu a jucat in acest sezon in vreo competitie europeana intercluburi, asa ca poate fi trecut pe lista pentru Liga Campionilor, unde Real va intilni, in optimile de finala, pe Juventus Torino.

Florentino Perez se afla in vacanta, dar a fost pus la curent permanent de Arrigo Sacchi si Emilio Butragueno cu privire la tratativele avansate cu Mascherano, pentru care River solicita zece milioane de euro. Acum doi ani, Sacchi a dorit sa-l aduca pe Mascherano la Parma, dar tranzactia a cazut deoarece clubul italian nu a fost dispus sa plateasca suma ceruta de River pentru un jucator care avea atunci 18 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS