12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Regele“ a reinviat spiritul Galatei

„Regele“ a reinviat spiritul Galatei

Revenita pe stadionul „Ali Sami Yen“, unde a cunoscut cele mai mari satisfactii, Galatasaray si-a mai trecut in palmares un rezultat mare, care poate cintari enorm in campionat. Formatia pregatita de Gica Hagi a cistigat derbiul din penultima etapa a turului cu lidera la zi a clasamentului, Fenerbahce, de care s-a apropiat la doua puncte. Duminica seara, Istanbulul a fost in fierbere, toata lumea vorbind de marele meci si de sansele pe care le are fiecare echipa. „Nu o sa am liniste pina nu invingem pe Fener“, a afirmat deseori Hagi, iar dorinta i s-a indeplinit, fiind aplaudat la scena deschisa de suporteri ca pe vremea cind imbraca tricoul galben-rosu. La primul sau examen serios in Turcia, „Regele“ a triumfat cu Galata in stil de mare echipa, gruparea „Cim-bom“ parind cea din perioada cind cistiga Cupa UEFA.

Scorul a fost strins, 1-0, dar gazdele au creat o presiune nimicitoare asupra adversarilor, elevii lui Christoph Daum facind cu greu fata. Galatasaray s-a jucat cu ocaziile, spre disperarea lui Hagi, care a fost linistit de Necati Ates, in minutul 55, golul acestuia dovedindu-se decisiv. Ultimele zece minute, cind s-a aflat pe teren si Ovidiu Petre, au fost de infarct, oaspetii, in incercarea de a egala, raminind si cu un om mai putin, dupa eliminarea lui Luciano (’88).

Au „murit“ pe teren

Victoria in fata campioanei Turciei l-a dus pe Hagi in al noualea cer, tehnicianul roman laudindu-si elevii, care au demonstrat ca vechiul lor spirit, cel de invingatori, a reinviat. „Vechiul spirit al echipei Galatasaray revine. Am jucatori care sint gata sa moara pe teren si consider ca acesta este cel mai important lucru. Astazi (duminica seara – n.r.) am facut ceea ce ne-am dorit. Pe teren ne-am vazut doar noi si acesta este un lucru imbucurator. Sint foarte fericit pentru ca le-am oferit iubitorilor Galatei o seara frumoasa“, a afirmat Hagi. „Regele“ a mai precizat ca rezultatul reprezinta o victorie importanta pentru cariera sa: „Cunosteam capacitatea adversarilor nostri, dar am jucat cu rabdare si inteligenta, am inscris si am invins“.

Pancu a cistigat in deplasare

In primul meci din cadrul etapei a 16-a, Besiktas, cu Daniel Pancu titular, s-a impus cu 2-1 in deplasarea de la Kayserispor. Gazdele au deschis scorul prin Johnson, in minutul 31, din penalti, dar „vulturii“ au revenit, punctind prin Tumer (’55) si Berkant (’90). Pancu a fost inlocuit de Vicente del Bosque, in minutul 64, cu Veysel. Alte rezultate: Rizespor – Diyarbakirspor 3-0, Konyaspor – Ankaragucu 3-4, Genclerbirligi – Denizlispor 1-3, Sebatspor – Sakaryaspor 0-1, Istanbulspor – Ankaraspor 1-1, Malatyaspor – Gaziantepspor 2-1, Samsunspor – Trabzonspor 0-4.

In clasament, Fenerbahce are 40 de puncte, podiumul fiind completat de Galatasaray (38 de puncte) si Trabzonspor (36 de puncte). Cu 26 de puncte, Besiktas ocupa locul sase, fiind deocamdata departe de cupele europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS