9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuventus a fost salvata de Nedved

Juventus a fost salvata de Nedved

In ultimul meci din etapa a 15-a din Serie A, Juventus a trecut prin mari emotii la Bologna, de unde a plecat, in cele din urma, cu toate punctele. Avizati de succesul categoric al rivalei AC Milan, torinezii nu trebuiau sa rateze victoria pentru a mentine distanta de patru puncte fata de echipa lui Ancelotti. „Bianconeri“ au suferit mult pina cind cehul Pavel Nedved si-a asumat inca o data rolul de salvator al echipei. Cistigatorul de anul trecut al Balonului de Aur a gasit drumul spre gol in minutul 86 al intilnirii, dintr-o lovitura libera, si Juve si-a mai trecut in cont o victorie tipic italiana, cu care a obisnuit deja in Liga Campionilor. Gazdele, la care ex-dinamovistul Valentin Nastase nu a evoluat, fiind suspendat, au contestat insa vehement arbitrajul, acuzind ca Juventus a fost impinsa spre victorie.

Daca trupa lui Capello obtine punctele prin succese la limita, contracandidata AC Milan face spectacol. „Diavolii“ nu au avut nici un pic de mila cu Fiorentina, echipa pe care au zdrobit-o cu 6-0 pe „San Siro“. Gazdele s-au distrat cu formatia „viola“, Seedorf (’16, ’82), Crespo (’22, ’61) si Sevcenko (’52, ’73) reusind fiecare cite o dubla, la primul gol al argentinianului contribuind decisiv fundasul Chiellini, care, in incercarea de a respinge mingea ce se scurgea alene spre poarta, a trimis-o cu sete in plasa. In Serie A, lucrurile se vor clarifica etapa viitoare, cind milanezii vor poposi pe „Delle Alpi“, pentru marele derbi cu Juventus.

Inter a smuls inca un egal

Dupa o victorie categorica runda trecuta, 5-0 cu Messina, Inter si-a reluat „vechile obiceiuri“, inregistrind o noua remiza, 2-2, a 12-a din campionat. Trupa lui Mancini a fost la un pas de primul esec al sezonului la Siena, unde gazdele au condus pina in ultimul minut al prelungirilor, cind Vieri a scos un punct pentru „nerrazzuri“. Brazilianul Adriano deschisese scorul din penalti, dar Siena a revenit si a trecut in avantaj, prin golurile lui Portanova (’41) si Flo (’86), izbavirea venind de la „Bobo“ Vieri. Interistii au evoluat cu un om in plus din minutul 57, Adriano irosind si un penalti, la scorul de 1-1.

Tot in etapa a 15-a, Roma a cistigat la Brescia cu 1-0, printr-un gol marcat de Mancini, in minutul 90, din penalti, in timp ce Lazio a remizat pe „Olimpico“, 3-3, cu Lecce, „veteranul“ Di Canio facindu-si si de aceasta data datoria, reusind o „dubla“ (’69 – p, ’78). Pentru laziali a mai marcat Rocchi (’52), oaspetii punctind prin Babu (’11, ’76) si Bojinov (’34).

Alte rezultate: Chievo – Palermo 2-1 (Cossato ‘8, ’38 / Toni ’89), Reggina – Cagliari 3-2 (Paredes ‘8, Rosa ’52, ’76 / Langella ‘6, Esposito ’72), Sampdoria – Messina 1-0 (Flachi ’16), Atalanta – Udinese 0-1 (Iaquinta ‘8), Livorno – Parma 2-0 (Lucarelli ’38, ’89), infringere in urma careia tehnicianul parmegianilor, Silvio Baldini, a fost demis. In clasament, Juventus are de 38 puncte, urmata de Milan (34 p), Udinese (28 p), Cagliari (22 p) si Inter (21 p). Roma este pe locul noua, cu 20 de puncte, Lazio pe 15, cu 17 puncte, iar Parma pe 18, cu 12 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS