Evenimentul fotbalistic organizat in vederea stringerii de fonduri pentru salvarea unei fete de 18 ani bolnava de leucemie, Aurora Ghiorghievici, a atras in Sala Sporturilor din Tirgu Jiu circa 600 de spectatori, reusindu-se stringerea a aproape 30 de milioane de lei. In deschiderea meciului fostelor glorii, s-a disputat un joc intre politicieni si ziaristi, ultimii impunindu-se cu scorul de 6-4.
Nu si-au aratat virsta
Componentii „Craiovei Maxima“, desi aflati la o virsta inaintata, au incintat prin joc, aducindu-le aminte celor 600 de spectatori de vremurile glorioase ale formatiei fanion a Olteniei si a fotbalului romanesc. Acum, Universitatea Craiova se afla pe ultimul loc al Diviziei A si a stirnit diverse reactii de la adevaratii fotbalisti, de la ingrijorare pina la indiferenta.
Vicepresedintele Comisiei de Disciplina a FRF, Sandu Boc, considera ca Nedelescu si Camataru ar fi cele mai bune solutii pentru salvarea celei mai iubite formatii a oltenilor: „Indiscutabil, Camataru si Nedelescu, ca presedinte al Consiliului de Administratie, ar fi cea mai credibila, cea mai de perspectiva solutie. Sint oameni care au usile deschise si la federatie, si la liga si consider ca pot redresa aceasta echipa.“
Fundasul de fier al fostei campioane a Europei, Steaua Bucuresti, Adrian Bumbescu, considera ca Rodion Camataru ar fi o solutie ideala in atacul Craiovei, dupa cum s-a miscat la meciul caritabil. Pentru Bumbescu, situatia actuala a Universitatii nu prezinta interes, chiar daca s-a nascut in Oltenia: „Chiar daca sint oltean, mai mult ma doare de Steaua. Despre Craiova nu vreau sa comentez, pentru ca nu ma intereseaza situatia de acolo.“
Alta glorie a Stelei, Satmareanu, ii da dreptate lui Ilie Balaci, care a afirmat ca jucatorii „Craiovei Maxima“ se misca mai bine si la aceasta virsta decit actualii componenti ai „lanternei rosii“: „Rezultatele cam asa ceva arata. Speram ca acesti jucatori tineri sa-i depaseasca pe Balaci sau Camataru, dar slabe sperante.“ „Pe toti ne doare situatia Universitatii Craiova, pentru ca a trecut timpul si nu mai putem sa jucam. Fiecare dintre noi si-ar dori sa ramina tinar si sa fie vesnic fotbalist profesionist“, si-a exprimat ingrijorarea si antrenorul „pandurilor“, Emil Sandoi.
Antrenorul cu portarii al Universitatii Craiova, Silviu Lung, nu a dorit sa comenteze situatia clubului din Banie, preferind sa discute numai pe marginea evenimentului caritabil la care a participat. „A fost un gest foarte frumos, este o actiune caritabila unde am venit toti cu mare placere, am intilnit si prieteni dragi, fosti colegi, si a fost foarte placut cind lumea a inceput din nou sa apalude“, a comentat Lung.
Camataru, un exemplu pentru toate timpurile
Singurul jucator care a evoluat pe durata intregului meci caritabil a fost Rodion Camataru, care nu si-a pierdut calitatile de marcator, reusind trei goluri, unul pentru „Craiova Maxima“ si doua pentru nationala. La 46 de ani, Camataru a alergat, a driblat, a marcat si a demonstrat ca inca mai poate juca fotbal de performanta. Ludovic Satmareanu il vede pe Cami jucatorul complet al anului 2004, cu toate ca a evoluat in alte timpuri. „Camataru este un exemplu pentru toate timpurile. Si pentru cind a jucat fotbal, dar si pentru acum. A avut tehnica si forta necesare pentru fotbalul modern. Acum, ar fi fost ideal un Camataru pentru fotbalul romanesc. Slabe sperante ca actualii jucatori ai Craiovei sa-l depaseasca pe acesta“, a afirmat Satmareanu. Apreciat de Sandu Boc („elefantul de Cami s-a miscat bine pentru tona de kilograme si jumatatea de veac pe care le are“), marcatorul de pe „Rasunda“ va ramine in sufletele tuturor ca unul dintre cei mai mari atacanti din lume.