15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPasi marunti si viata lunga pentru a ajunge in Divizia A

Pasi marunti si viata lunga pentru a ajunge in Divizia A

Jocul echipei Pandurii in compania fostei divizionare A Petrolul Ploiesti a demonstrat ca fotbalistii gorjeni au facut pasi importanti in plan mental fata de sezonul precedent. Daca in campionatul trecut elevii lui Sandoi au capotat in meciul decisiv pentru promovare cu Sportul Studentesc, acestia au lasat tracul deoparte in acest sezon si au dominat o partida in care adversar a fost o echipa obisnuita cu scena primei divizii.

Diferenta de abordare a jocului este consecinta unei campanii de pregatire in care s-au regasit mai multe formatii din esaloane superioare sau macar de acelasi nivel cu Pandurii. Obisnuiti cu traseul B-C si chiar campionatul judetean, gruparea gorjeana are nevoie de timp pentru a-si forma o mentalitate de invingatoare. Greselile individuale care au ingenuncheat visurile de promovare in campionatul precedent au fost evitate in confruntarea cu ploiestenii, fiind substituite de reusite. Faptul ca au sosit in acesta vara mai multi jucatori care au activat in Divizia A a schimbat mentalitatea grupului. „Pandurii“ erau obisnuiti sa joace pentru o pozitionare la mijlocul clasamentului si nu sa abordeze fiecare joc la victorie.

Antrenorul Emil Sandoi a gasit explicatia pentru jocul bun din ultima etapa: „In perioada care a trecut, noi am jucat amicale cu echipe de prima divizie, cu Craiova si cu FC Arges. Am jucat cu echipe bune, am jucat si impotriva lui Plesan, si impotriva lui Bilasco si iata ca am demonstrat in jocul cu Petrolul ca in meciurile cu presiune putem sa evoluam cit se poate de bine.“ Sandoi a spus ca meciul cu Petrolul a mai demonstrat ceva publicului si echipei: „Cu pasi marunti si viata lunga se poate face performanta.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS