18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Sintem in grafic

Dupa prima zi a barajului pentru mentinerea in Grupa Mondiala, echipa de Cupa Davis a Romaniei conduce, cu scorul de 2-0, formatia Canadei. Asa cum se astepta, romanii si-au adjudecat ambele meciuri de simplu disputate ieri pe Arenele BNR, dar mult mai greu decit s-a crezut initial, canadienii dind o replica dirza.

In partida de debut, Andrei Pavel si-a aratat valoarea cistigind toate cele trei seturi in fata lui Simon Larose, scor 7-5, 6-3, 6-2, dupa aproape doua ore de joc, insa jucatorul canadian, desi mult mai slab cotat (locul 299 in clasamentul ATP) i-a pus ceva probleme romanului. „Cneazul“ ne-a dat ceva emotii, intrind destul de greu in meci. In primul set, Larose s-a tinut foarte bine, valorificindu-si serviciul, pina la 5-5, cind Pavel a reusit break-ul, cistigind apoi setul, pe servicul sau.

Desi canadianul a inceput curajos si setul doi, Pavel si-a intrat in mina si nu i-a mai dat nici o sansa pina la final, adjudecindu-si urmatoarele runde. Lui Larose i-au mai reusit citeva lovituri, dar acestea nu au putut sa-l opreasca pe Andrei din drumul spre victorie.

„Cneazul“, nemultumit

de jocul sau

La finalul jocului, Pavel s-a declarat nemultumit de jocul sau, dar satisfacut ca a reusit victoria in doar trei seturi. „Am facut cel mai rau meci al meu din Cupa Davis. Am avut emotii foarte mari, mi-a fost teama sa nu pierd si asta m-a facut sa joc timorat. Dar bine ca am cistigat, chiar daca am jucat rau. E un lucru fenomenal sa joci rau si sa cistigi“, a afirmat Andrei Pavel.

Tenismanul roman a mai precizat ca partida cu Larose a fost prima jucata pe zgura in ultimele trei luni, iar dorinta de a evolua cit mai bine in fata publicului, de a arata ce poate, l-a tensionat si nu a reusit sa joace relaxat. „Nu am avut nici o tactica in acest meci, am luptat pentru fiecare punct“, a adaugat Pavel, deranjat de stilul de joc al adversarului sau. Cel mai bun tenisman roman al momentului a adaugat ca nu a resimtit dureri la spate in timpul meciului, iar starea sa fizica este buna.

Hanescu a invins greu

In cel de-al doilea meci al zilei, Victor Hanescu a avut mult de furca in fata numarului unu canadian, Frank Dancevic. Desi se afla pe locul 207 in clasamentul ATP, Dancevic, care cu o zi inainte fusese transportat cu salvarea la spital, din cauza unei enterocolite, l-a surprins prin jocul sau pe Hanescu, romanul avind nevoie de toate cele cinci seturi pentru a se impune.

La final a fost 5-7, 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 in favoarea tenismanului nostru, care a trecut insa prin mari emotii. In primul set, cistigat de Dancevic cu 7-5, canadianul a facut break la 4-3 si 6-5, in timp ce Hanescu a egalat la patru pe serviciul adversarului. Romanul s-a impus in al doilea set, cu scorul de 6-3, dupa ce a reusit un break la 2-0. Al treilea set a fost adjudecat de Dancevic, care a facut break la 3-1, iar ultimele doua seturi i-au revenit lui Hanescu, break la 2-0, in setul patru, si la 2-1, in setul decisiv.

Astazi, de la ora 13.00, se va disputa partida de dublu, unde canadienii sint favoriti, avindu-l in echipa pe numarul unu mondial, la dublu, Daniel Nestor. In arena va intra cuplul Florin Mergea / Victor Ionita, care va trebui sa se bata pentru punctul care ar aduce victoria Romaniei cu perechea Daniel Nestor / Frederic Niemeyer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS