20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjeanul Daniel Lingurici, vedeta galei

Gorjeanul Daniel Lingurici, vedeta galei

In acest week-end are loc, in Sala Sporturilor din Tirgu Jiu, un eveniment inedit pentru judetul Gorj, o supergala kick-box si box thailandez, in care se infrunta, in ring, nationala Romaniei si cea a Frantei, intr-o lupta dusa la extrem. Capul de afis al galei este meciul dintre gorjeanul Daniel Lingurici si Mihaita Golescu, din Bucuresti.

Lingurici este multiplu campion national la box, cistigator al Centurii de Aur, editiile 1990 si 1997, si al mai multor turnee internationale. Adversarul lui este un practicant al artelor martiale, vicecampion mondial la stilul kempo, in anul 2003. Chiar daca nu este obisnuit sa lupte cu piciorul, fostul campion national la box, categoria grea, nu-i da prea multe sanse adversarului sau, declarind ca Golescu nu-i rezista mai mult de doua reprize.

Competitia se va desfasura dupa principiul kempo: cind doi luptatori incep o lupta, ea trebuie dusa pina la capat, doi urca in ring, unul iese invingator, unul ramine jos, invins.

In deschidere, vor avea loc meciuri de box masculin si feminin. Cele sase meciuri de pe afisul galei vor opune sportivilor romani luptatori din Legiunea franceza. Liviu Ionescu, campion national, va lupta cu Fabrice Nolas, vicecampion mondial si campion european, Traian Rus, campion european, il va intilni pe Temmar Mouhammed, campion european si vicecampion mondial, Marius Tita, campion mondial, va lupta in meciul trei contra lui Jerome Cailly, campion mondial, Stefan Gheba, campion european, va lupta cu Frederic Feyfant, campion mondial, iar Marius Iordan va urca in ring alaturi de Christopher Gauthierol, campion european.

Pretul unui bilet este de 500.000 lei, in zona VIP, si 250.000 lei, in tribune. Gala este transmisa in direct de postul de televiziune Prima TV si preluata de canalul Eurosport, pentru retransmitere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS