18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Generalul“ a convocat 13 „stranieri“

„Generalul“ a convocat 13 „stranieri“

• Chivu si Codrea revin in reprezentativa tricolora • Cehul Pavel Nedved si-a anuntat ieri retragerea de la echipa nationala • Antrenorul tineretului, Nae Manea, a chemat sapte jucatori legitimati la cluburi din strainatate

Antrenorul tricolorilor, Anghel Iordanescu, a convocat 13 „stranieri“ pentru meciul Cehia – Romania, care se va disputa la Praga, pe 9 octombrie, in cadrul preliminariilor CM 2006. Fata de ultimele partide a reprezentativei tricolore, „Generalul“ i-a selectionat si pe jucatorii Cristian Chivu si Paul Codrea. Chivu a fost accidentat, iar Codrea nu a mai fost convocat de Iordanescu.

Cei 13 „stranieri“ carora li

s-au trimis telegrame de convocare sint urmatorii: Bogdan Lobont (Ajax Amsterdam), Flavius Stoican, Cosmin Barcauan, Razvan Rat, Ciprian Marica (Sahtior Donetk), Cristian Chivu (AS Roma), Adrian Iencsi, Florin Soava (ambii Spartak Moscova), Daniel Pancu (Besiktas Istanbul), Florin Cernat (Dinamo Kiev), Adrian Mutu (Chelsea), Cristian Dancia (Torpedo Moscova) si Paul Codrea (AC Torino).

Reunirea lotului este prevazuta pentru luni, 4 octombrie.

La rindul sau, antrenorul echipei nationale de tineret a Romaniei, Nicolae Manea, a convocat sapte jucatori legitimati la cluburi din strainatate pentru partida cu reprezentativa similara a Cehiei, care se va disputa pe 8 octombrie, de la ora 17.40, la Mlada Boleslav, in preliminariile Campionatului European de tineret 2006. Acestia sint Sebastian Hutan, Razvan Cocis, George Florescu (toti FC Serif Tiraspol), Gabriel Tamas (Spartak Moscova), Claudiu Keseru (FC Nantes), Ianis Zicu (Parma AC) si Nicolae Mitea (Ajax Amsterdam).

Reunirea lotului va vea loc la Casa Fotbalului, luni, 4 octombrie, la ora 11.00.

Am scapat de Nedved

Fotbalistul ceh Pavel Nedved si-a anuntat ieri retragerea de la echipa nationala. In urma acestei decizii a mijlocasului echipei Juventus, Cehia nu va beneficia de serviciile celui mai bun jucator al sau in partida cu Romania, de pe 9 octombrie.

Pavel Nedved, care are 32 de ani, a debutat in echipa nationala pe 5 iunie 1994, in partida Irlanda – Cehia, scor 1-3. In cei zece ani ai carierei sale internationale, Nedved a imbracat de 83 de ori tricoul echipei Cehiei, pentru care a marcat 17 goluri. Pavel Nedved a cistigat „Balonul de Aur“ in 2003, trofeu atribuit celui mai bun jucator din lume de revista France Fotball.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS