13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Puriule“, nu mai avem rabdare!

„Puriule“, nu mai avem rabdare!

Cu o singura victorie in sapte etape, inregistrind cel mai slab golaveraj din Divizia A, -8, si beneficiind de o aparare svaiter, 13 goluri primite, bilantul echipei lui Mircea Rednic in acest sezon este dezastruos. In ciuda acestui fapt, antrenorul Universitatii a beneficiat de un sprijin total din partea publicului, cit si al presei.

Ceea ce l-a salvat pe Rednic pina acum si i-a atras simpatia fanilor a fost postura de victima in care a comparut dupa conflictele cu Badea, Staicu si Mititelu, unele dintre acestea fiind negate ulterior de antrenorul Universitatii.

Cit de solid poate fi noul „mariaj“ Badea – Rednic si ce resentimente mai bintuie inca relatia presedinte – antrenor vom afla in curind. Cind a demisionat din postul de presedinte, Badea a afirmat ca ideea amenajarii unui teren sintetic i-a apartinut, iar Rednic a sarit imediat: „A fost una dintre conditiile puse de mine in vara ca sa ramin la Craiova. Badea isi aroga merite pe care nu le are.“ Basca declaratiile contradictorii de la o zi la alta, in ciuda faptului ca blazoanele, de oltean sau de ardelean, erau aduse in discutie la tot pasul.

Cind a pus la cale afacerea cu Mititelu, care a implicat despartirea temporara de Rednic, Staicu

i-a reprosat antrenorului campania de transferuri din vara aceasta si despartirea de Papura si Miclea. Tehnicianul a replicat atunci: „Am cumparat jucatori doar de 135.000 de dolari, iar pe Papura trebuia sa-l dau afara demult.“ Dupa asemenea „contre“, Rednic a acceptat totusi inca o data sa se alature cuplului Staicu – Badea la Universitatea, ba chiar la rugat pe Dinel sa-l lase sa pregateasca meciul cu FC National, inainte de a i se fi propus postul!

Neputind sa nu tina cont de capitalul de simpatie de care beneficiaza „Puriul“ printre suporteri, Staicu si Badea l-au reasezat pe banca tehnica. Baiat destept, prin gestul „marinimos“ facut la revenirea in functie, Badea si-a creat un alibi pentru orice se va intimpla cu echipa de acum inainte.

Insa compromisul facut la revenire, chiar de dragul publicului sau al jucatorilor, i-a asezat lui Rednic sabia lui Damocles deasupra capului. De acum incolo nu mai poate aparea in postura de victima si nu va mai fi luat in brate de public decit in cazul in care va si arata, nu numai promite, rezultate si performanta. Iar in cazul unui esec (Doamne fereste!) cu Bacaul, la -5 sau -6 la „adevar“, titlul sau cupele europene se vor vedea prea departe pentru Craiova.

Si atunci nu va fi departe vremea cind nu vom mai auzi scandat numele lui Rednic pe stadion… Poate doar alaturat unui alt cuvint: demisia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS