22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Militarii“ si „scolarii“, in cautarea primelor puncte

„Militarii“ si „scolarii“, in cautarea primelor puncte

In Divizia C se va disputa astazi, de la ora 17.00, etapa a patra. In Banie vor avea loc doar doua partide, ambele la fel de interesante. Armata va primi vizita CSM-ului din Vilcea, intr-un meci in care elevii lui Gusatu vizeaza primele puncte din acest sezon, in timp ce „satelitul“ Universitatii, dupa o saptamina in plus de pauza, va juca impotriva echipei din Scornicesti.

De partide dificile vor avea parte si celelalte doua echipe craiovene programate in aceasta runda a seriei a V-a, Chimia deplasindu-se la Rimnicu Vilcea, pentru a intilni liderul Oltchim, iar „Gica Popescu“ la Ticleni, pentru a se lupta cu Petrolul din localitate, in incercarea de a obtine primul rezultat pozitiv.

Armata Craiova – CSM Rimnicu Vilcea

Gruparea din Valea Fetii are un inceput slab de campionat, nereusind sa adune nici un punct pina acum. Paradoxal, trupa lui Mugurel Gusatu se misca bine, isi creaza multe ocazii de gol, dar rateaza cu seninatate, pentru ca apoi sa fie prinsa pe picior gresit de advesar, pe fondul si a unor lejeritati in defensiva.

De data aceasta, „militarii“ nu mai vor sa greseasca, mai ales ca joaca pe teren propriu, iar un rezultat nefavorabil i-ar costa scump. Din pacate, Gusatu nu se poate baza pe unul dintre cei mai buni jucatori ai sai, mijlocasul Chiliman, suspendat in urma cartonasului rosu primit etapa trecuta. Partida de pe stadionul „Ion Sulca“ va fi arbitrata de bucuresteanul S. Utica, acesta avindu-i ca asistenti pe pitestenii V. Ghiberddel si F. Miu.

Universitatea II – FC Olt Scornicesti

Dupa doua saptamini de pauza, echipa satelit a Universitatii reintra in competitie pentru a recupera punctele pierdute la adevar in runda a doua, cind a fost invinsa acasa, de Chimia. In Valea Rosie, vine FC Olt Sconicesti, echipa care runda trecuta a invins Armata, cu 4-3, in minutele de prelungiri, dar „baietii“ lui Neagoe si Bita, din care vor face parte I. Iordache si Hoban, reveniti de la prima echipa, nu au de gind sa le faca vreo concesie adversarilor.

Aseara urma sa se alature echipei craiovene si alti doi fotbalisti de la Universitatea, asupra carora Mircea Rednic trebuia sa se decida dupa antrenamentul de ieri dupa-amiaza. Meciul va fi condus de o brigada formata din C. Vilceanu (Severin) – S. Ianculovici (Severin) si A. Ion (Bradu).

Oltchim Vilcea – Petrom Chimia

Cu punctaj maxim din doua jocuri, „chimistii“ merg sa dea piept cu liderul decisi sa obtina un rezultat favorabil, mai ales ca vilcenii nu au aratat prea mare lucru etapa trecuta, in Banie, chiar daca au scos un egal, 1-1, cu Stiinta CFR. O victorie a trupei lui Diaconu ar face ca echipa de pe „Combinat“ sa treaca in fruntea clasamentului, cu conditia ca Armata sa nu piarda acasa, in fata CSM-ului.

Craiovenii mizeaza pe forma buna a atacantului Ionel Luta, care a marcat de trei ori in cele doua partide disputate de Chimia, dar si pe aparare, care s-a aratat extrem de sigura in ultimul joc. Partida va fi arbitrata de o brigada din Tirgoviste, compusa din S. Burtescu – G. Iugulescu si C. Iugulescu.

Petrolul Ticleni – „Gica Popescu“

„Scolarii“ craioveni se prezinta la Ticleni cu gindul de a obtine primul rezultat pozitiv din acest sezon, pina acum trupa lui Nelu Petrisor avind zero in dreptul punctelor acumulate. Nici gazdele nu prea au insa cu ce se lauda, „petrolistii“ aflindu-se pe locul opt, cu un singur punct, asa ca sint sanse ca „Gica Popescu“ sa sparga gheata astazi, lucru care ar da incredere tinerilor componenti ai echipei. Jocul va fi condus la centru de sibianul M. Lungu, care va fi ajutat de slatinenii M. Cujba si I. Pirvulescu.

In aceasta serie se mai disputa partida Progresul Corabia – FC Senaco Novaci. Stiinta CFR Craiova sta, insa va intilni astazi, de la ora 11.00, pe „Depou“, intr-un meci amical, divizionara D Gaz Metan Pielesti.

Echipele UFC Electro si Prodchim Bals au fost excluse din competitie, iar Tineretul Vilcea nu s-a mai inscris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS