22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConfruntari intre gorjeni si banateni

Confruntari intre gorjeni si banateni

Cea mai dificila misiune o are Minerul Matasari, care va juca pe terenul fostei divizionare A UMT

Etapa a patra din seria a VI-a a celui de-al treilea esalon fotbalistic programeaza astazi, de la ora 17.00, trei confruntari intre echipele gorjene si cele din Banat, toate anuntindu-se extrem de interesante.

UMT Timisoara – Minerul Matasari

Minerul Matasari este cea de-a treia echipa gorjeana care intilneste fosta divizionara B in acest debut de campionat, timisorenii dovedindu-se o nuca prea tare pentru olteni. Numai Arsenal Motru a reusit sa-i smulga un punct, ce-i drept, pe teren propriu, iar rovinarenii au cedat, 0-2, la Timisoara.

Aflati in fata unui inceput de campionat nu prea reusit, cu o victorie in trei etape, elevii lui Constantin Tifu merg pe malul Begai sa ia toate punctele. Cel putin asa sustine directorul sportiv Tanasie Ghimis, care le-a creat toate conditiile pentru reusita: „Ne ducem cu gindul sa jucam si sa cistigam. Din punct de vedere moral, echipa e bine stimulata.“ Antrenorul Trifu nu-i poate folosi in acest joc pe Iovan si Badoi, accidentati, iar Corneanu este nerefacut.

Arsenal Motru – Universitatea Resita

Nou-promovata Arsenal Motru se prezinta pentru a doua oara in acest sezon in fata propriilor suporteri cu gindul de a obtine si prima victorie din Divizia C. Adversarul, Universitatea Resita, una dintre favoritele seriei la promovare, ocupa locul doi si nu a cunoscut infringerea in primele trei etape.

Misiunea gazdelor va fi si mai dificila deoarece nu dispune de doi jucatori de baza, Grigore si Ionescu, eliminati etapa trecuta, la Rovinari. „Satelitul“ Minerului Motru poate completa lotul cu jucatori de la divizionara B, dar si aceasta se confrunta cu probleme de efectiv. Cu un punct si -2 la „adevar“, Arsenal ocupa penultima pozitie a clasamentului si, in cazul unei infringeri, devine principala candidata la retrogradare.

Gloria Resita – EMC Rovinari

Neinvinsa acasa, dar fara punct in deplasare, EMC Rovinari merge la Resita pentru a ciupi macar un punct in fata unei echipe „subtiri“, cum o caracterizeaza organizatorul de competitii Viorel Cioara.

„Mergem sa jucam pentru ca ne asteapta meciuri grele pe teren propriu si ar fi bun macar un punct. Am inteles ca Resita este una dintre cele mai slabe echipe din serie, masiva, dar cu jucatori lenti“.

Rovinarenii au trei jucatori indisponibili, cea mai grea pierdere fiind liberoul Balaci, care acuza dureri abdominale. Cotet, cu umarul dislocat, si Iordache (tendinita) completeaza lista accidentatilor, dar Cioara spera ca Pandurii sa-l cedeze pe Cristea sau pe Cristi Popescu, care ar putea acoperi postul de libero.

Celelalte partide din etapa a patra, seria a VI-a: CFR Timisoara – CS Hese Timisoara, CS Severnav Turnu Severin – CS Auxerre Trans Orsova, Minerul Moldova Noua – CS Florian Jimbolia. Minerul Mehedinti sta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS