27.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamo Kiev a cistigat la „masa verde“ meciul cu AS Roma

Dinamo Kiev a cistigat la „masa verde“ meciul cu AS Roma

Asa cum era de asteptat, Comisia de Disciplina a UEFA nu a tinut cont de prestigiul gruparii italiene AS Roma si a decis ca formatia pregatita de Rudi Völler, la care activeaza si internationalul roman Cristi Chivu, sa piarda, cu scorul de 0-3, meciul cu Dinamo Kiev, dupa incidentele produse pe 14 septembrie, pe stadionul „Olimpic“. Partida dintre gruparea romana si cea din Kiev, contind pentru prima etapa a fazei grupelor Ligii Campionilor, a fost intrerupta atunci, la pauza, la scorul de 0-1, de arbitrul Anders Frisk. Centralul suedez a fost lovit cu un obiect aruncat din tribuna, in momentul in care se indrepta spre vestiare. Reamintim ca observator al confruntarii de pe „Olimpico“ a fost presedintele FRF, Mircea Sandu.

Totodata, gruparea „giallorossilor“ va fi nevoita ca urmatoarele doua meciuri de pe teren propriu, din grupele Ligii Campionilor, sa le dispute cu portile inchise. Comisia de Disciplina a UEFA a luat aceasta decizie, tinind cont de „natura serioasa a incidentului“.

Urmatoarele meciuri ale Romei din Liga, de pe teren propriu, sint cele de pe 3 noiembrie, cu Bayer Leverkusen, si 8 decembrie, cu Real Madrid.

De asemenea, fundasul echipei din „Cetatea Eterna“, Philippe Mexes, eliminat de pe teren la finalul primei reprize, dupa un fault asupra letonului Maris Verpakoskis, a fost suspendat doua partide pentru „comportament nesportiv“.

Romanii nu vor face apel

Desi pot sa faca apel impotriva acestei decizii pina miine noapte (ora 22.00 GMT), oficialii clubului italian au anuntat ca nu vor recurge la acest lucru. Intr-un comunicat dat publicitatii pe site-ul oficial al echipei, se precizeaza ca AS Roma a luat act de decizia UEFA. „Nu se va introduce apel impotriva acestei hotariri, insa clubul isi rezerva dreptul de a-si apara interesele, cele ale abonatilor si de imagine, in toate forumurile UEFA, in urma daunelor produse. Decizia UEFA este privita de AS Roma ca o importanta recunoastere a profesionalismului aratat de club in toate ocaziile. Oricum, aceasta decizie trebuie inteleasa si ca un avertisment pentru ca asemenea evenimente serioase sa nu se mai repete“, se arata in comunicatul gruparii din capitala Italiei.

Cazuri similare

In competitiile europene, UEFA a mai fost obligata sa ia asemenea decizii, una dintre „victime“ fiind chiar Rapid Bucuresti, dar si Steaua a beneficiat de un astfel de ajutor, in ambele cazuri fiind implicata echipa franceza PSG.

In 2001, Paris Saint Germain a cistigat la „masa verde“, scor 3-0, meciul cu Rapid Bucuresti, din Cupa UEFA, din cauza faptului ca partida n-a mai putut fi reluata dupa stingerea nocturnei din Giulesti. Stelistii isi amintesc de o decizie asemanatoare, in turul preliminar al Ligii Campionilor din 1997, dar care le-a fost favorabila, desi, in final, nu i-a ajutat prea mult. Pentru ca PSG-ul a folosit un jucator in stare de suspendare, Laurent Fournier, gruparea din Ghencea a cistigat meciul la „masa verde“, in teren bucurestenii impunindu-se cu 3-2. In retur insa, parizienii au invins categoric, cu 5-0, si au intrat in grupe.

De asemenea, in urma cu o luna, UEFA a decis ca partida dintre PAOK Salonic si Maccabi Tel-Aviv, din cadrul turului trei preliminar al Ligii Campionilor, sa fie omologata cu scorul de 0-3, dupa ce echipa greaca a avut in teren un jucator suspendat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS