19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMiza pe Andrei Pavel

Miza pe Andrei Pavel

Echipa noastra este favorita in intilnirea cu tenismenii nord-americani

La sfirsitul acestei saptamini Arenele BNR din Bucuresti se vor afla in centrul atentiei, pentru ca echipa de Cupa Davis a Romaniei va sustine barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala. Dupa ce, in februarie, tricolorii au fost invinsi cu 4-1, de o echipa a Elvetiei condusa magistral de liderul mondial, Roger Federer, care a cistigat, practic, de unul singur, confruntarea, de data aceasta, in fata Canadei, Romania porneste ca favorita, lucru afirmat si de antrenorul Florin Segarceanu.

„Fiecare meci de baraj conteaza foarte mult, chiar daca pornim ca favoriti. Speram ca Andrei Pavel sa fie complet refacut. Daca vom juca la valoarea noastra, categoric sansa este de partea noastra. Faptul ca joci acasa poate fi un avantaj, dar si un dezavantaj, tinind cont ca meciurile de Cupa Davis au o incarcatura emotionala deosebita“, a spus Segarceanu.

De aceeasi parere este si capitanul nejucator al echipei Romaniei, Adrian Marcu: „Canada este o echipa pe care o putem invinge. Sper sa ne calificam din nou in Grupa Mondiala si, eventual, anul viitor sa reusim calificarea in primele opt echipe din lume. Cred ca avem o echipa mai valoroasa decit canadienii.“

In meciurile de simplu, vor evolua Andrei Pavel si Victor Hanescu, la dublu mergindu-se pe mina unui cuplu inedit: Florin Mergea – Victor Ionita.

Pavel: „Speram sa cistigam primele doua intilniri“

Toate sperantele romanilor de a trece de Canada stau in cel mai bun jucator al momentului, Andrei Pavel, aflat in primii 20 de tenismeni ai lumii. „Cneazul“, accidentat la ultimul turneu de Mare Slem al anului, US Open, a sarit peste Openul Romaniei tocmai pentru a putea fi prezent pe teren la confruntarea cu canadienii.

De altfel, Pavel a afirmat ca se simte in forma si ca Romania este favorita, cu toate ca adversarii au in echipa un numar unu mondial, dar in proba de dublu. „Noi sintem favortii, mai ales la simplu. La dublu ei il au pe numarul unu din lume, Daniel Nestor. Data trecuta, ne-am confruntat cu numarul unu mondial la simplu, Roger Federer, dar cred ca e mai bine de data asta. Ma simt in forma. Victor Hanescu a facut si el jocuri bune in ultimul timp. Toti sintem in forma. Ne bazam pe meciurile de simplu si speram sa cistigam primele doua intilniri“, a precizat Andrei Pavel.

„Cneazul“ a mai mentionat ca problemele lui de sanatate nu au fost atit de grave cum se credea initial. „Am avut infectie lombara. Mi-a fost teama ca este hernie de disc, dar, dupa RMN, a iesit ca a fost doar o deplasare mica de disc, care a provocat o infectie si apasa pe anumiti nervi. Infectia am tratat-o cu fizioterapie si antiinflamator. M-am antrenat usor, fara serviciu, cind am venit la Bucuresti, dar acum am inceput sa joc si cu serviciu. Nu ma mai doare, dar trebuie sa fiu atent“, a incheiat Pavel, care a adaugat ca spera ca pina vineri sa fie refacut suta la suta.

La rindul sau, Victor Hanescu, celalalt jucator de la simplu, s-a limitat in a spune ca „orice meci din Cupa Davis este dificil si, chiar daca toata lumea zice ca echipa Canadei este mai slaba, la asemenea competitii jucatorii se mobilizeaza foarte bine“.

La dublu, se merge pe cuplul Mergea – Ionita

Pentru proba de dublu, a fost preferat tandemul Florin Mergea – Victor Ionita, chiar daca acestia nu au jucat pina acum impreuna. Mergea este recunoscut pentru rezultatele foarte bune obtinute la dublu alaturi de Horia Tecau, in timp ce Ionita, numarul unu in clasamentul national, se afla in premiera in echipa de Cupa Davis a Romaniei.

In lot fusesera cooptati si jucatorii Razvan Sabau si Horia Tecau, dar ei nu s-au prezentat la antrenament si nici nu au raspuns in vreun fel convocarii.

Florin Mergea fusese in carti sa joace si in confruntarea de la dublu cu Elvetia, din februarie, alaturi de Tecau, dar antrenorii au preferat, in ultimul moment, experienta cuplului Pavel – Trifu.

„Este un meci greu de baraj. Toti ne bazam pe jocurile de simplu si sper sa facem acolo punctele decisive“, a spus Mergea, in timp ce debutantul Victor Ionita a completat: „Ne asteapta un meci dificil. Noi plecam cu prima sansa. Eu sint in forma, daca se va apela la mine, sper sa aduc un punct echipei Romaniei.“

Pretul biletelor este de 200.000 de lei, pentru cele trei zile ale meciului Romania-Canada, care se va desfasura dupa urmatorul program: vineri, ora 11.00, prima partida de simplu, urmata de a doua partida de simplu; simbata, ora 13.00, prezentarea echipelor urmata de partida de dublu; duminica, ora 11.00, a treia si a patra partida de simplu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS