20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a impus argentinianul Jose Acasuso

S-a impus argentinianul Jose Acasuso

Sud-americanul a ajuns si in finala probei de dublu, pe care a pierdut-o

Cea de-a noua editie a Openului Romaniei, care s-a desfasurat la Arenele BNR si a fost dotat cu premii in valoare de 351.000 de euro, a revenit tenismanului argentinian Jose Acasuso. Acesta l-a invins duminica, in finala, cu scorul de 6-3, 6-0, pe rusul Igor Andreev, cap de serie numarul 4.

Acasuso, care se afla la al doilea turneu cistigat in cariera, l-a depasit pentru a doua oara pe Andreev, dupa succesul de anul trecut, de la Bucuresti, in turul doi al aceleiasi competitii, cind a cistigat, mai greu, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-2.

In urma acestei victorii, jucatorul sud-american a obtinut 35 de puncte ATP si un cec in valoare de 51.400 de euro, in timp ce Andreev va primi 24 de puncte ATP si 30.230 de euro.

Vrea sa cistige si la anul

Dupa finala, Jose Acasuso a afirmat ca va incerca sa cistige aceasta competitie si anul viitor. „Sint foarte fericit. Sper ca de acum inainte sa cistig cit mai multe turnee. Am fost norocos in primul set, deoarece Andreev incepuse mai bine. Ma simt foarte bine jucind aici si voi incerca sa repet performanta si anul viitor“, a spus Acasuso.

La rindul sau, rusul Andreev a precizat: „Acasuso a jucat tactic mai bine, iar mie mi-au lipsit rabdarea si increderea. Ar fi trebuit sa muncesc mai mult, dar nu am fost capabil. Comportamentul publicului a fost extraordinar si pot spune ca m-a ajutat in unele momente. Turneul de la Bucuresti merge bine, ma simt bine aici, iar anul viitor poate voi cistiga.“

A pierdut finala de dublu

Jose Acasuso a ajuns in ultimul act al competitiei si in proba de dublu, el pierzind insa finala disputata tot duminica. Acasuso a facut pereche cu spaniolul Oscar Hernandez, cei doi fiind invinsi de tandemul argentinian Lucas Arnold / Mariano Hood, care

s-au impus cu scorul de 7-6 (5), 6-1.

Pentru victoria de la Bucuresti, Arnold si Hood vor primi cite 16.150 de euro, in timp ce invinsii vor incasa cite 9.500 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS