13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHagi a fost egalul lui Del Bosque

Hagi a fost egalul lui Del Bosque

Desi nu au marcat, cele doua echipe au oferit un bun spectacol, rezultatul multumindu-i pe ambii tehnicieni, dar nu si pe conducatori

Etapa a sasea a campionatului Turciei a adus fata in fata doua mari puteri ale fotbalului din Istanbul, doua foste campioane care si-au facut un nume si in competitiile europene intercluburi. Pe stadionul „Inonu“, Besiktas, echipa pregatita de spaniolul Vicente Del Bosque la care evolueaza si Daniel Pancu, a primit vizia Galatei lui Gica Hagi, formatia la care joaca si Ovidiu Petre. Derbiul s-a incheiat nedecis, 0-0, dar cele doua echipe au oferit un spectacol atractiv. Galata, aflata intr-o forma buna, putea chiar sa cistige, insa Hakan Sukur a ratat, in minutul 58, un penalti acordat pentru faultul lui Ali Gunel asupra lui Necati, sutul sau nimerind bara.

Dintre cei doi internationali romani, doar unul a fost prezent pe teren, Daniel Pancu, criticat pentru egoismul aratat in meciul din Cupa UEFA (Bodo Glimt – Besiktas 1-1), fiind aruncat in lupta de Del Bosque, in minutul 50, in locul norvegianului John Carew.

„Regele“ s-a declarat multumit

Tehnicianul lui Galatasaray, Gheorghe Hagi, s-a declarat multumit de evolutia echipei sale, desi „Cim-Bom“ ar fi putut obtine o victorie importanta daca Sukur nu irosea lovitura de pedeapsa. „Sint foarte multumit de echipa mea. Am avut ocazii din primul si pina in ultimul minut, am facut bine presing si am avut o evolutie foarte buna. Daca am fi mentinut posesia mingii in ultimele 20 de minute, poate ca am fi inscris. A fost un derbi foarte frumos“, a afirmat Hagi. „Regele“ a mai mentionat ca nu este suparat pe Hakan Sukur ca a ratat, pentru ca „si eu am ratat multe penaltiuri in cariera“.

La rindul sau, Vicente del Bosque a precizat ca in repriza secunda jucatorii sai au oferit Galatei ca ocazie de gol doar faultul in urma caruia arbitrul a acordat penalti. „In prima repriza au jucat mai bine ei, iar in a doua noi. Cred ca la nici un alt meci de-al nostru atmosfera nu a fost atit de buna ca aceea din aceasta seara. Trebuie sa avem rabdare. Sint convins ca ne vom imbunatati jocul si vom merge spre mai bine“, a spus fostul cistigator al Ligii Campionilor, cu Real Madrid, in 2002.

„Baskanii“ nu au fost satisfacuti

La finalul partidei, responsabilii celor doua cluburi s-au aratat nesatisfacuti de rezultat, fiecare tabara crezind ca ar fi meritat victoria. „Scorul acestui derbi ne intristeaza. Daca am fi profitat de ocaziile pe care le-am avut in ultimele 15-20 de minute, am fi putut obtine un rezultat frumos“, a spus vicepresedintele gruparii Besiktas, Kivanc Oktay.

In schimb, „vicele“ Galatei, Ergun Gursoy, a afirmat ca ii pare rau pentru penaltiul ratat. „Nu se poate sa nu te intristezi atunci cind esti echipa care a jucat frumos, dar a ratat un penalti“, a precizat Gursoy.

La primul joc din acest sezon de pe stadionul „Inonu“, dupa lucrarile de renovare din vara, au evoluat echipele: Besiktas: Murat – Ali Gnes, Ibrahim Toraman, Ronaldo Guiaro, Ibrahim Uzulmez – Okan (’80, Ahmed Hassan), Tayfun, Ahmet Yildirim, Ibrahim Akin – Sergen (’70, Juanfran), Carew (’50, Pancu). Antrenor: Vicente Del Bosque.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS