14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHanescu a parasit competitia

Hanescu a parasit competitia

Singurul tenisman roman ramas in competitie la BCR Open, turneu care se desfasoara pe Arenele BNR si care este dotat cu premii in valoare totala de 351.000 de euro, Victor Hanescu, a ratat prezenta in semifinale. Hanescu a pierdut partida din sferturi cu italianul Filippo Volandri, cap de serie numarul 7, „macaronarul“ impunindu-se fara prea multe probleme, in doua seturi: 6-3, 6-1.

Tenismanul bucurestean nu a mai reusit partidele bune din primul si al doilea tur si a pierdut din nou in fata lui Volandri, la fel cum s-a intimplat si in luna mai, in sferturile de finala ale turneului austriac de la St. Poelten, cind italianul a cistigat cu 6-4, 6-3. Astfel, si ultimul jucator roman paraseste turneul, dar, fiind cel mai bine plasat dintre sportivii din tara noastra, va primi trofeul „Doina Stanescu“. Hanescu s-a ales insa si cu opt puncte ATP si cu suma de 10.450 de euro.

A acuzat Federatia

La finalul partidei, Victor Hanescu a afirmat: „M-a deranjat jocul italianului. Este un jucator care loveste bine si cu dreapta si cu reverul. Volandri a fost mai bun. Vintul m-a incomodat la serviciu, iar terenul a fost mai prost decit in zilele anterioare, dar si Volandri a jucat tot aici. Mi-a fost greu sa ma acomodez la dreapta lui Volandri dupa ce am jucat doua meciuri cu doi stingaci“. Hanescu a mai mentionat ca, avind in vedere conditiile din Romania, el a ajuns foarte departe: „Cred ca este o prostie sa se spuna ca voi renunta la antrenorul Firicel Tomai. Lumea spune ca antrenorul nu este bun, dar nimeni nu se uita in ce conditii se antreneaza Hanescu. Suprafata de joc de la centrul national de tenis este execrabila, iar sala de forta unde ma pregatesc se prezinta intr-o stare jalnica. Cu conditiile de doi bani din Romania, este bine unde am ajuns. Este greu sa te compari cu Federer si Roddick, cind eu trebuie sa imi platesc singur un consult medical la Monte Carlo. Jucatorii tineri din alte tari primesc poate 100.000 de dolari pe an. Este normal sa faca performanta“.

Tenismanul roman a apreciat ca vina pentru aceasta situatie o poarta Federatia Romana de Tenis. „Federatia este principala vinovata de situatia in care am ajuns. Trebuie schimbata toata garnizoana care conduce tenisul romanesc. Ar trebui sa vina cineva tinar, cu o alta mentalitate, care sa schimbe ceva. In acest moment nimeni nu vrea ca tenisul nostru sa progreseze. Este o idee sa protestez fata de cele ce se intimpla si sa boicotez echipa de Cupa Davis. Cred ca absenta mea la un meci de Cupa Davis ii va afecta“, a incheiat Hanescu. In turul doi, Victor Hanescu il depasise pe austriacul Stefan Koubek, cu scorul de 6-2, 6-3, atingind performanta de anul trecut de la Openul Romaniei, cind s-a calificat tot in sferturi, faza in care a fost eliminat de chilianul Nicolas Massu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS