14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMare caracter, mare... vinator

Mare caracter, mare… vinator

Originar din Ostrovenii Doljului, Geroge Bita a debutat in Divizia A abia la 23 ani, intr-un meci din august 1986, Gloria Bistrita – Universitatea 2-0.

In sezonul 1986/1987, Universitatea participa in Cupa UEFA, in primul tur oltenii jucind cu Galatasaray. La Craiova, in mansa intii, Universitatea a cistigat cu 2-0, prin golurile inscrise de Geolgau si Bicu. La Istanbul, oltenii au fost invinsi cu 2-1, dar s-au calificat mai departe. Meciul de pe malul Bosforului a avut un istoric aparte: chiar in primul minut de joc, atacantul Stiintei, George Bita, a inscris, 0-1! Oltenii au pierdut cu 2-1, dar golul lui Bita a adus calificarea in turul doi. In turul urmator, oltenii – fara Silviu Lung in poarta – au pierdut in Scotia cu un scor greu de recuperat: Dundee United – Universitatea 3-0. In meciul retur am cistigat doar cu 1-0, golul marcindu-l Bita.

Dupa trei sezoane petrecute la Universitatea, George a ajuns la concitadina Electro, apoi iarasi pe fostul „Central“, fiind, la un moment dat, disputat cu ardoare de ambele divizionare A din Banie, Universitatea si Electroputere. Bita a mai jucat si in strainatate, in Tunisia, iar de citiva ani s-a dedicat muncii de antrenor, in prezent fiind secund la Universitatea II.

Astazi, George implineste 41 de ani si este acelasi om modest, retras in banca lui, mare caracter, mare… vinator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS