15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCu gindul la meciul cu Cehia

Cu gindul la meciul cu Cehia

Preliminariile CM 2006, grupa I

Andorra – Romania

• Stadion „Comunal“, astazi, ora 17.00 (TVR 1).

• Formatii probabile:

Andorra: Alvarez – Bernaus, Fernandez, Sonejee, T. Garcia – J. Sanchez, A. Lima, M. Marin, Pujol – S. Peris, Ruiz. Antrenor: David Rodrigo.

Romania: Dolha – Stoican, Barcauan, Iencsi, Rat – Cernat, Ov. Petre (Soava), Pancu, Dica – Danciulescu, Neaga. Antrenor: Anghel Iordanescu.

• Vor arbitra: K. Kircher – H. Sather, P. Henes (toti din Germania).

• Observatori: J. Fasung (Slovacia), O. Biedermann (Liechtenstein).

Meciul de astazi din paradisul Andorrei, disputat chiar de ziua lor nationala, este prima intilnire oficiala dintre cele doua reprezentative. Teoretic, aceasta disputa nu ar trebui sa dea emotii tricolorilor, deoarece intilnesc o echipa de amatori, fara un palmares notabil si fara nici o vedeta in lot. Doar fundasul Bernaus joaca in liga a doua spaniola, la Elche.

Chiar daca „Generalul“ sustine ca s-au mai echilibrat valorile in Europa – referindu-se, printre altele, la acest neverosimil Albania – Grecia 2-1 -, Andorra nu are cum sa ne puna probleme. Ca atare, tricolorii au astazi sansa rotunjirii golaverajului si, printre altele, sa-i atenueze si selectionerului supararea pentru evolutia slaba de la Craiova.

Obiectivul celor trei meciuri de debut din preliminarii este posibil de indeplinit astazi, noua puncte din trei partide. Ajuns in paradisul turistic si fiscal din Andorra, Mircea Sandu, presedintele FRF, a declarat: „Nationala Andorrei este o echipa mica, asa cum si ei o spun, o formatie care face fotbal de placere. In opinia mea, ei nu pot in urmatorii trei-patru ani sa creeze surprize in meciurile pe care le vor disputa, dar opun o rezistenta destul de puternica in faza defensiva“. Si secundul lui Iordanescu, Iosif Rotariu, care a urmarit meciul Finlanda – Andorra 3-0, a declarat ca Andorra se apara supraaglomerat.

Dupa toate probabilitatile, Iordanescu va trimite astazi in teren o formatie cu destul de multe modificari in formula de start. Mutu este suspendat, Fl. Petre s-a accidentat, dar revine Barcauan. Capitan a fost desemnat Pancu.

Desi stadionul „Comunal“ din Vella, capitala Andorrei, este situat intr-o zona muntoasa, temperatura la ora meciului (17.00, ora Romaniei) este destul de mare, aproape 32 de grade, ceea ce ar putea duce la o diminuare a potentialului de joc, dar aceste scuze nu isi au sens atunci cind joci cu o nationala de amatori. Generatia de aur, in SUA, la CM din 1994, a jucat pe canicula cu adevarate echipe nationale de fotbal si s-a impus…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS