17.3 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSase din sase pentru Romania

Sase din sase pentru Romania

Preliminariile CM 2006, grupa I

Romania – Macedonia 2-1

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 20.000

• Au marcat: Pancu ’15, Mutu ’87 / Vasovski ’75.

Romania: Lobont – Stoican, Iencsi, Moldovan, Rat – Petre, Soava, Pancu (’63, Marica), Dica (’79, Neaga) – Danciulescu (’46, Cernat), Mutu. Antrenor: A. Iordanescu.

Macedonia: Milosevski – Krstev (’46, Bozinovski), Stojanovski, I. Mitreski, Vasovski, Popov – Sumulikovski, A. Mitreski, Sakiri (’84, Toleski), Jancevski (’89, Trajanov) – Pandev. Antrenor: D. Kanatlarovski.

• Cartonase galbene: Mutu / Vasovski, Stojanovski, Bozinovski.

• Cartonas rosu: Sumulikovski (’89).

• Au arbitrat: K. Plautz – E. Bereuter, W. Staudinger (Austria).

• Observatori: P. Pairetto (Italia), R. Sterckx (Belgia).

Parca si acum, dupa patru ani si doua calificari ratate, ne vine greu sa credem ca sintem in postura de a ne chinui sa batem echipe gen Finlanda sau Macedonia. Ex-iugoslavii nu s-au schimbat prea mult in sase ani, cam de cind ii executam cu 3-0 la Skopje, dar actuala echipa a Romaniei nu mai are increderea data de participarea la trei CM si doua CE.

Lobont e rezerva la Ajax, Stoican, Iencsi, Rat, Soava, Marica, Cernat (Doamne, jumatate din echipa nationala!) au locuri de munca in spatiul ex-sovietic, de unde, e adevarat, patrund mai usor in Occident, iar Moldovan, Petre, Neaga sau Danciulescu reprezinta un campionat a carei cistigatoare poate fi doar sparring-partner pentru rezervele lui Manchester. Pina si Mutu are statutul de papusa a lui Abramovici, pe care magnatul rus ba o jerpeleste si o arunca, ba o ia in brate si ii mai face o fundita. Totusi, aceasta jucarie a miliardarului in blue-jeans are un rol mai important in actuala echipa a Romaniei decit avea Gica Hagi pentru contemporanii sai.

Macedonenii au dat senzatia ca vor sa-i faca marcaj „decarului“ roman de cind au aterizat pe aeroport, chiar daca stiau ca la Chelsea joaca rar. Si, intr-un fel, le-a iesit. Mutu n-a jucat extraordinar simbata seara, dar i-a fost de ajuns o „foarfeca“ in prima repriza si o lovitura libera executata magistral pentru a-si arata clasa si pentru a spulbera visul lui Pandev si compania.

In prima repriza, in care cei 20.000 de spectatori au dat aripi echipei Romaniei, jocul tricolorilor ne-a dat sperante ca Iordanescu s-a lepadat de prudenta si nu mai merge parsiveste la „ciupeala“, protejat mai mereu si de noroc. Dupa pauza, Mutu a fost lasat singur in ofensiva si a trebuit sa vina sa-si ia mingi din propriul teren, Petre si Dica au invaluit doar pentru impresia artistica, iar Cernat n-a mai fost arma secreta din meciul cu Finlanda. Pe fondul unui joc incilcit, pe care doar Iordanescu l-a priceput, Vasovski s-a trezit singur in careu la un corner si a egalat cu o lovitura de cap ca la antrenament.

Neaga a intrat pentru a completa „tripleta“ acuzata ca s-a delectat la strip-tease cu doua zile inaintea meciului, iar Marica ne-a facut sa regretam ca Generalul nu l-a trimis pe el la tineret in locul lui Mitea.

Cind craiovenilor le revenea in fata ochilor imaginea meciului Universitatea – Pobeda Prilep, Mutu ne-a scapat de handicapul pe care-l puteam inregistra fata de Olanda si Cehia si i-a dat ocazia lui Iordanescu de a declara dupa meci: „Dupa un asemenea joc, importante sint cele trei puncte“.

Bine ar fi sa spunem acelasi lucru si dupa meciurile cu Cehia si Olanda!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS