9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJoia neagra a campionilor

Joia neagra a campionilor

Al doilea tur al turneului US Open de la Flushing Meadows, de joi seara, a fost fatal celor doi campioni de la Roland-Garros, rusoaica Anastasia Miskina (nr. 4) si argentinianul Gaston Gaudio (nr. 9), eliminati prematur de la ultimul Grand Slam al anului.

Gaston Gaudio a fost invins de suedezul Thomas Johansson, cistigator la Openul Australiei in 2002, dupa patru seturi cu 6-3, 2-6, 6-4, 6-4. Tenismenul sud-american, invingator la Roland-Garros 2004 impotriva conationalului sau Guillermo Coria, a afirmat dupa partida ca nu are nici o scuza pentru acest esec: „Nu am avut nici o problema fizica, el a jucat pur si simplu mai bine ca mine“.

La rindul sau, tinara rusoaica Anastasia Miskina, numarul trei mondial, care visa la al doilea sau turneu de Grand Slam dupa Roland-Garros, a fost eliminata surprinzator de compatrioata sa Anna Sakvetadze (17 ani), care s-a impus dupa 74 minute, cu 7-6, 6-3. Miskina, prima jucatoare din Rusia invingatoare intr-un turneu de Grand Slam, a fost surprinsa de jocul sigur si exact al tenismenei venite din calificari si a comis 37 de greseli neprovocate, care, in final, au costat-o scump.

Sakvetadze s-a remarcat in primul tur la US Open, dupa ce a eliminat-o pe austriaca Barbara Schett, iar dupa partida cu Miskina a obtinut cea mai mare victorie a carierei sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS