16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Mercenarii!

Umilinta, neputinta, degringolada, scapare de sub control a situatiei… Cam asa poate fi caracterizat momentul actual din viata zbuciumata a Universitatii, meciul de duminica seara, incheiat cu un neverosimil 5-0 pentru stelisti, aruncind Bania in aer! Dupa cinci etape, oltenii se afla pe o pozitie retrogradabila, iar atmosfera este exploziva.

Dupa catastrofa din Ghencea, un asa-zis lider de galerie, care a intervenit in cadrul unei emisiuni sportive a unui post national, i-a catalogat pe toti jucatorii Universitatii ca fiind „mercenari“, opinie pe care n-o impartasesc. Sint convins ca respectivul nici nu stie prea bine ce semnificatie are cuvintul mercenar. Nu vreau sa fiu rastalmacit, dar nu jucatorii sint principalii vinovati de aceasta situatie, ci cei care sint (sau, ma rog, au fost) in fruntea trebii si au alcatuit lotul pentru obiectivul stabilit: finantator, presedinte, antrenor. Cu ce este vinovat „mercenarul“ Guso, de exemplu, pentru faptul ca sistemul defensiv a fost aproape altul de la meci la meci? Sau ca mult laudatii atacanti Gane si Rubenilson sint, deocamdata, niste umbre ale jucatorilor cu acelasi nume?

Sint multe intrebari de pus, presa le-a adresat inca din perioada precompetitionala, dar Dinel Staicu s-a inchis intr-un turn, repetind ca are presedinte, ca nu se amesteca, ca de la iarna nu mai asigura finantarea s.a.m.d. Sau, in loc sa-si faca auzita vocea cind arbitrii ne-au defavorizat (in meciurile cu Sportul, Farul, chiar si in Ghencea, la primul penalti acordat Stelei), patronul nici macar nu raspunde la telefon…

Un fost mare fotbalist, component al „Craiovei Maxima“, a caracterizat astfel situatia de la clubul alb-albastru: „Ce se intimpla la Universitatea? E simplu: sint cu totii niste lozincari. Fotbal? Nula!“.

Urmeaza doua meciuri dificile, cu revelatia acestui inceput de sezon, CFR Cluj (a) si apoi in Cotroceni, cu liderul la zi al campionatului. Intre timp, se anunta modificari pe Unirii 86… Repet ceea ce am scris zilele trecute: va birui inteligenta la Universitatea?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS