26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Trebuia sa fie mai mare diferenta“

„Trebuia sa fie mai mare diferenta“

Pandurii 4

Minerul Motru 0

• Au marcat: Radoi ’41-p, ’88, Vancea ’70, Vintilescu ’80.

Pandurii: Lung – Bogoi, Radoi, Trofin, Popete, Scarlat (’22, Vancea), Bertea, Ursu (’62, Craciunescu), Stefan, Vintilescu, Buca (’68, Arcanu). Antrenor: Emil Sandoi.

Minerul: Antici – Amzucu, I. Constantin (’84, Bucur), Caibar, B. Popescu, Balan (’52, Mirea), A. Popescu, Patrascu (’74, Stoian), Soo, Glisca, Volocaru. Antrenor: Gabi Zahiu

• Au arbitrat: S. Altmayer – I. Olteanu, F. Ion.

Echipa Pandurii Tirgu Jiu s-a impus categoric, cu 4-0, in fata eternilor rivali de la Minerul Motru, iar scorul nu pare sa mai lase loc de comentarii. Se poate crede ca a fost un galop de sanatate din partea elevilor lui Sandoi, insa lucrurile nu au stat deloc asa pe teren. Cu exceptia ultimelor zece minute ale meciului, cind pretendentii la promovare au zburdat pe dreptunghiul verde, jocul a fost dominat, cel putin teritorial, de fotbalistii lui Gabi Zahiu.

„Am intilnit astazi o echipa mai montata decit toate formatiile cu care am jucat si, probabil, cu care o sa jucam pina la sfirsitul campionatului. Asta s-a vazut in primele zece minute ale partidei, cind patru jucatori de-ai nostri au fost scosi pe targa. Pina la urma, am fost obligat sa fac doua schimbari din cauza unor accidentari. A fost un joc al echipei oaspete peste limita regulamentului“, a acuzat Sandoi ambitia exagerata a adversarilor.

La rindul sau, Gabi Zahiu a explicat infringerea prin lipsa de daruire si ambitie a jucatorilor sai. Greselile din linia defensiva si randamentul slab al atacantilor au dus, in opinia sa, la acest scor mincinos: „Ne-au batut la capitorul daruire, ambitie, au avut un joc mai pragmatic. Dupa parerea mea, rezultatul este mare fata de jocul de pe teren. In multe momente, jocul a fost foarte echilibrat, ne-am creat destule ocazii de a marca, dar nu am reusit. Pandurii au jucat la rezultat si, pina la urma, le-a iesit ceea ce si-au propus, o victorie lejera. Majoritatea jucatorilor mei au fost apatici, nu au evoluat cum ii cunosc eu de obicei, ma refer la greselile care le-au facut pe linia de fund si la randamentul mai slab al atacantilor“.

Minerul Motru a inceput jocul cu o aparare foarte avansata, aproape de centrul terenului, incercind si reusind sa faca un presing in linia mediana suficient cit sa ingreuneze constructia adversarului. „Pandurii“ au fost nevoiti sa apeleze la mingile lungi, imprecise si greu de controlat in fata masivilor aparatori adversi. Ocaziile de gol au lipsit cu desavirsire, spectacolul din tribune inlocuindu-l pe cel din teren. Galeria oaspete a fost in permanet razboi cu banca de rezerve a gazdelor, scandind numele contracandidatei la promovare a gorjenilor, Petrolul Ploiesti, si atacindu-l verbal pe antrenorul Emil Sandoi. Cu cinci minute inainte de pauza, spectatorii au avut o revelatie, observind si o faza de fotbal. Pe un contraatac purtat in viteza de Pandurii, Vintilescu i-a pasat printre fundasii adversi rapidului Buca, atacantul a ajuns inaintea lui Antici la balon in maginea careului si a profitat de inertia portarului motrean, obligindu-l pe Altmayer sa arate punctul cu var. Radoi si-a asumat raspunderea deschiderii scorului si a reusit sa marcheze. Dupa gol a mai fost timp pentru o ratare la poarta oaspetilor, sutul lui Stefan fiind deviat in corner de un fundas.

Si in repriza secunda fotbalistii lui Zahiu s-au instalat in jumatatea adversa, dar contraatacurile gazdelor s-au inmultit. Din pacate, Stefan si Popete au preferat sa cerseasca 11 m in sa suteze la poarta din pozitii favorabile. Momentul psihologic al partidei s-a consumat in minutul 65, cind Lung a avut o interventie salutara la sutul din apropiere al lui Glisca. „Daca marcam, nu mai pierdeam“, a exclamat Zahiu, imediat dupa ratare. Ocazia s-a razbunat cinci minute mai tirziu, cind Vancea a inscris cu un sut de la distanta, deviat de un fundas advers. Schimbarile de asezare efectuate de Sandoi au dat roade si Trofin a profitat de libertatea pe care ti-o confera postul de mijlocas de banda si a gasit o centrare ideala pentru golul lui Vintilescu, care a dus scorul la un neverosimil 3-0. Duelul Lung – Adi Popescu a fost cistigat net de catre fostul portar al Stelei, care a avut doua interventii extraordinare la fostul sau coechipier, pastrind tabela imaculata in dreptul oaspetilor. Radoi a devenit golgheterul „pandurilor“ cu doua minute inaintea fluierului final, cind a fructificat cu capul centrarea lui Stefan.

„Jocul nu m-a multumit in prima parte, pentru ca jucatorii mei nu au tratat meciul cu concentrarea dorita. In a doua repriza, le-am spus ca echipa adversa o sa cada fizic si avem posibilitatea sa marcam de mai multe ori, ceea ce s-a intimplat. Trebuia sa fie mai mare diferenta, pentru ca au fost doua faze pe muchie de cutit, in care putea sa se acorde penalti“, a caracterizat Sandoi jocul cu Minerul Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS