15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMaria Cioncan a adus ultima medalie

Maria Cioncan a adus ultima medalie


Atleta romana Maria Cioncan a reusit sa cucereasca simbata seara medalia de bronz in proba de 1.500 m, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena. Cioncan s-a clasat pe locul al treilea, cu timpul de trei minute, 58 de secunde si 39 de sutimi. Medalia de aur a revenit englezoaicei Kelly Holmes, cronometrata in trei minute, 57 de secunde si 90 de sutimi, iar cea de bronz a fost cucerita de Tatiana Tomasova (Rusia; trei minute, 58 de secunde si 12 sutimi). Rezultatul sportivei noastre este neasteptat, in spatele romancei clasindu-se atlete cu pretentii indreptatite la o medalie, Olga Egorova (locul 11), Natalia Evdokimova (4), Lidia Chojecka (6) sau Elvan Abeylegesse (8).

Maria Cioncan: „Este ceva fantastic!“

La sfirsitul cursei, Maria Cioncan era foarte emotionata si a reusit cu greu sa spuna citeva cuvinte reporterilor din Romania. „Este ceva fantastic! Nu exista cuvinte sa exprim ceea ce simt. In aceste momente imi aduc aminte de clipele grele din copilarie, cind nu aveam bani pentru rechizite, si ma gindesc la faptul ca pentru aceasta medalie exista si o recompensa materiala“, a spus atleta romana.

Referindu-se la cursa, Cioncan a marturisit ca, la un moment dat, se afla pe culoarul din interior, blocata de celelalte alergatoare, iar o astfel de greseala „te poate costa foarte mult“. Sportiva noastra a adaugat ca, daca ar fi avut putin noroc, ar fi putut sa cistige chiar si medalia de argint, dar pe Kelly Holmes nu o putea invinge: „Daca nu as fi alergat si la 800 m, unde m-am clasat pe locul al saptelea, mi-ar fi fost mai usor in cursa de 1.500 m. Oricum, este ceva fantastic pentru mine, este cea mai buna performanta personala pe aceasta distanta. Totusi, la antrenamente am scos chiar trei minute si 55 de secunde“, a spus Cioncan. Atleta romana a mentionat ca, inainte de cursa, se gindea la o clasare in primele sase: „Stiam ca se platesc clasarile in primele sase locuri, iar acum, cu acesti bani (COR premiaza cu 33.000 de euro sportivul care cistiga o medalie de bronz – n.r.) o sa-mi fac sau o sa-mi cumpar o casa si o sa ma mut din garsoniera“.

Gabi Szabo: „Maria a facut o cursa inteligenta“

Maria Cioncan a vorbit si despre relatia sa cu Gabriela Szabo. „Este loc pentru amandoua pe pista si sint sigura ca ea va reveni. Ne cunoastem de multa vreme, am fost colege de camera si Gabi m-a ajutat de multe ori, mi-a cumparat prima pereche de adidasi. Nu am uitat cind m-a ajutat, dar nici cind m-a vorbit de rau sau putea sa ma ajute si n-a facut-o. A trebuit sa muncesc foarte mult, sa trag cu dintii. Am 27 de ani si, pina acum, nu stiu ce inseamna sa iesi in oras“.

Gabriela Szabo s-a marginit sa comenteze doar rezultatul inregistrat de Maria Cioncan: „Maria a facut o cursa inteligenta si a obtinut un rezultat neasteptat. Cred ca nici ea nu credea ca va obtine o medalie la aceasta Olimpiada“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS