17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUrzica a luat medalia de argint

Urzica a luat medalia de argint

In ultima finala cu prezenta romaneasca din concursul masculin special pe aparate de duminica seara, la cal cu minere, favoritul competitiei, romanul Marius Urzica, a obtinut medalia de argint, cu 9,825 puncte. Primul loc a fost acordat chinezului Ten Haibin, care a primit 9,837, intrind in posesia medaliei de aur, bronzul fiind adjudecat de japonezul Takehiro Kashima, cu 9,787.

Gimnastul roman, care a intrat al treilea in concurs, a avut o executie perfecta, dar arbitrii au considerat ca evolutia chinezului Ten Haibin, intrat ultimul in competitie, a fost mai buna, desi acesta a avut o usoara ezitare.

„Sint dezamagit. M-as fi bucurat daca luam aurul, dar arbitrii sint cei care decid. Noi ne facem doar treaba. Nu vreau sa comentez exercitiul chinezului, a fost bun, dar nu chiar asa de bun. M-a dezavantajat si faptul ca eu am concurat al treilea, iar chinezul ultimul“, a spus Urzica, precizind ca isi va lua o vacanta in care va decide daca va mai continua sau nu activitatea sportiva.

Are cele mai bune rezultate din istorie

Marius Urzica este gimnastul roman cu cele mai bune rezultate din istorie, doua medalii olimpice la ultimele doua editii al JO, argint in 1996, la Atlanta, si aur in 2000, la Sydney, ambele in proba sa favorita – cal cu minere. Palmaresul sau este completat de trei titluri mondiale, de asemenea, la cal cu manere, la Brisbane (1994), Ghent (2001) si Debrecen (2002), un titlu de vicecampion, in 1999, la Tianjin (China) si un loc trei, cu echipa, de data aceasta, la Sabae (Japonia), in 1995. Pe plan european, Urzica este campion continental cu echipa – 2004 (Ljubljana) si la cal cu minere – 2002 (Patras), 2000 (Bremen) si 1994 (Praga).

In 2001, cu prilejul Grand Prix-ului de la Glasgow, Marius Urzica si-a realizat un vis – nota zece la cal cu minere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS