22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTriplusalt de argint pentru Oprea

Triplusalt de argint pentru Oprea

Concursul de atletism al Jocurilor Olimpice de la Atena este noul punct de atractie al intrecerilor din capitala Greciei, dupa incheierea concursului de inot. Printre protagonistii zilei de duminica s-a aflat si Marian Oprea, care a obtinut medalia de argint la triplusalt. Acesta a reusit o performanta extraordinara pentru Romania, cucerind medalia de argint in proba de triplu salt, cu o saritura de 17,55 m, cea mai buna pentru el in acest sezon, realizata chiar din prima incercare. Medalia de aur a revenit marelui favorit, suedezul Christian Olson, cu 17,79 m, iar bronzul a fost adjudecat de rusul Danila Burkenia, cu 17,48 m.

Succesul lui Oprea este cu atit mai important cu cit medalia olimpica obtinuta de el este a doua din istoria atletismului romanesc masculin, prima datind de la JO de la Montreal, cind Gheorghe Megelea a cucerit bronzul la aruncarea sulitei.

„Intrecerea s-a desfasurat pina in ultimul moment. Dupa cea de-a cincea saritura a mea m-am simtit mai sigur de medalie. Am fost foarte bine pregatit si as fi putut realiza o performanta mai mare daca nu as fi fost accidentat la piciorul drept“, a afirmat la final proaspatul vicecampion olimpic, student al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Craiova si care a cochetat si cu CSM Craiova, dar, din varii motive, a fost legitimat in alta parte.

La rindul sau, Ionela Tirlea-Manolache s-a calificat, duminica, in finala probei de 400 m garduri, obtinind al doilea timp din seria sa, 53 de secunde si 32 de sutimi. Cu o saritura de 14,56 m, Adelina Gavrila s-a calificat si ea in finala probei feminine de triplu salt, unde, din pacate, nu a ajuns si Mariana Solomon, ea clasindu-se imediat sub linie, a 16-a, cu 14,42 m.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS