15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Oltenii trebuie sa afle adevarul despre FC Caracal“

„Oltenii trebuie sa afle adevarul despre FC Caracal“

Ieri-dimineata, antrenorul Nicolae Ungureanu se pregatea sa mearga la Caracal pentru a conduce antrenamentul programat la ora 17.00, desi toate ziarele de ieri scriau despre inevitabila despartire de „Rosu“, italianul Napoli fiind tot mai aproape de preluarea functiei de antrenor principal. Inainte de plecarea spre Caracal, Nae Ungureanu a accepat un dialog cu GdS.

– Ce faceti?

– Citesc presa si aflu din ziare noutati de la FC Caracal, inclusiv despre mine. Surprinzator, nu?!

– Chiar, cine vrea sa-si bata joc, intr-un fel, de antrenorul Ungureanu?

– Eu de unde sa stiu? Dar patronii decid totul, nu?

– Ce s-a intimplat? Am aflat ca, la inceputul saptaminii trecute, ati fi refuzat semnarea contractului, adica ati fi aminat semnarea lui…

– Nu este adevarat. Luni, saptamina trecuta, trebuia sa semnez contractul de antrenor principal, contract care trebuia dus de managerul general, Jean Nitulescu, la FRF. L-am sunat de citeva ori pe domnul Paul Valuta, iar dinsul nu mi-a raspuns la telefon. Ca sa fie clara povestea, n-am refuzat eu, ci domnul Paul Valuta n-a raspuns la telefon. Deocamdata, alte comentarii nu fac.

– Ce a urmat mai departe? A aparut la Caracal Nicolo Napoli, iar actionarul majoritar a recunoscut, ca si antrenorul italian, ca FC Caracal este interesata de serviciile lui…

– Mai departe a urmat o debandada… Eu conduceam antrenamentele, pregateam meciul inaugural, dar jucatorii, ca si mine, aflau din presa ca nu as mai fi antrenorul echipei?! N-am cuvinte pentru a caracteriza o asemenea situatie. Ce am ajuns noi, oltenii… Principalul efect negativ a fost, se intelege, asupra echipei. Ei, jucatorii, au avut de suportat toata tevatura creata. Si eu insa am fost – si sint! – afectat si stresat. Cum sa faci un lucru bun, cum sa obtii performanta, daca cineva sta cu „jordeaua“ printre gard toata ziua? Eu la antrenamente, iar alt antrenor, cu unii actionari, ma „monitorizau“ din tribuna! Am jucat la Electroputere, Universitatea, Steaua, Rapid, dar o asemenea situatie n-am intilnit-o in toata cariera mea fotbalistica.

– Macar v-a spus cineva dintre actionari ca ar fi gasit un motiv real pentru a va demite acum, la debut de campionat?

– Saptamina trecuta nu am avut cu nimeni nici un fel de discutie. Nici inainte si nici dupa meciul de simbata, FC Caracal – International Pitesti 2-2, desi toti actionarii erau in tribuna, inclusiv antrenorul Napoli. Nimeni nu a vorbit cu mine, nu mi s-a spus nimic… Eu aflu din presa de o saptamina ca as fi inlocuit, dar ei nu mi-au spus nimic oficial, iar simbata eu am condus echipa in partida cu International Pitesti. Nici macar un telefon n-am primit!

– Acum?

– Pai, n-am fost clar? Plec spre Caracal pentru a conduce antrenamentul. Nu stiu ce se va intimpla… In functie de o eventuala demitere a mea, atunci voi face si eu declaratii complete, deoarece am foarte multe de spus. Oltenii, si nu numai ei, trebuie sa afle adevarul despre FC Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS